Predsjednički izbori: Obradjeno 100% uzoraka

debata

Đukanović i Milatović odmeriće snage u drugom krugu izbora.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za demokratsku tranziciju na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, Đukanović je osvojio 35,3 odsto glasova, Milatović 28,9 odsto, a Mandić 19 odsto. Slijede kandidat Demokrata Aleksa Bečić sa 11,3 odsto, kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović Stanković sa 3,2 odsto, kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović koji je osvojio 1,5 odsto i nezavisni kandidat Jovan Radulović sa 0,8 odsto.
Đukanović, do juče neprikosnoveni pobjednik svih predsjedničkih izbora u prvom krugu, osvojio je, prema preliminarnim rezultatima, nešto više od 123 hiljade glasova, gotovo 60 hiljada manje nego 2018.
Milatović, funkcioner partije osnovane prije godinu, juče je dobio više od 102 hiljade glasova. Njegov rezultat je za procenat manji nego Mandićev i Bečićev zajedno. Uz njihovu podršku mogao bi da postane prvi predsjednik Crne Gore koji nije iz DPS-a, a nakon uvođenja višestranačja prije više od 30 godina.
Krah na izborima doživjela je kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković - od 27 hiljada birača podrške iz 2018. godine, pala je na 11 hiljada, što je pad od 60 procenata.
Glasačko pravo u prvom krugu predsjedničkih izbora imalo je 542.154 birača, a glasalo je 350.231, odnosno 64 odsto.

regije posto

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar