Saopštenje za javnost TO Bar

rumuni tob

Turoperatori iz Rumunije zainteresovani za Crnu Goru.

Turistička organizacija Bar je u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom ugostila turoperatore iz Rumunije i predstavila dio ponude barske rivijere. Posjetu su upriličili predstavnici turičkih agencija, Istraživačkog centra za inovacije u turizmu i predstavnici medija, koji imaju za cilj početak promocije usmjerene ka tržištu Rumunije.
U okviru ove studijske posjete upriličeno je krstarenje Skadarskim jezerom i obilazak tvrđave Besac, gdje su imali priliku da degustiraju specijalitete tradicionalne kuhinje.
Nakon krstarenja, izrazili su želju da posjete hotel Stara čaršija. Bili su izuzetno zadovoljni ponudom hotela i oduševljeni kontrastom starogradskog stila čije sobe vraćaju goste u nekadašnji život u starim gradovima, a opet sve u kombinaciji sa udobnostima koje nam pruža savremena tehnologija.
Posjetu Starom Baru podržao je Kulturni centar, koji je ovom prilikom obezbjedio ulaznice. Studijska grupa je, u pratnji vodiča, obišla najznačajnije arheološko nalazište, Stari grad Bar. Posebno oduševljenje izazvala je istorija starog grada koji svjedoči životu svih civilizacija.
Ovom prilikom upriličen je ručak u restoranu Kaldrma, gdje su posjetioci uživali u specijalitetima tradicionalne kuhinje.
Studijska grupa izrazila je veliko interesovanje za Crnu Goru i barsku rivijeru i najavili su otvaranje direktne avio linije ka Crnoj Gori. Puni utisaka vraćaju se za Rumuniju, gdje će prenijeti svoje iskustvo i oduševljenje Skadarskim jezerom, Starim gradom, kao i bogatom gastronomskom ponudom.
TO Bar se nada da će ova posjeta turoperatora doprinjeti većem broju turista sa ovog emitivnog tržišta.