Opstina Bar posvećena jačanju uloge žena u društvu

 dule i bane

Osmomartovska čestitka predsjednika Opštine i predsjednika skupštine SO Bar

"Uvažene sugrađanke, povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, upućujem vam iskrene čestitke, uvjeren da ste upravo vi najljepše lice ovog društva i njegov najčvršći temelj.

Opština Bar posvećena je jačanju uloge žena u društvu, javnom životu i lokalnoj ekonomiji, razumijevajući značaj uključivanja njihovog glasa u sve segmente lokalne zajednice. Takav pristup već je u velikoj mjeru pružio novi kvalitet radu lokalne uprave ali i ukupnom razvoju našeg grada koji je uvijek bio mjesto kosmopolitizma, razumijevanja i mjesto otvoreno za sve.

Upravo su žene, u svim istorijskim etapama, dale možda i presudan doprinos da Bar stasa u takav grad i bude najljepše lice Crne Gore.

Vjerujemo da je otvoreno i srećno društvo samo ono u kojem svaki pojedinac ima jednaku šansu da traga za ličnom srećom, i zato ostajemo čvrsto opredijeljeni da i u narednom periodu stvaramo šanse za razvoj ženskog liderstva, preduzetništva i ekonomsko osnaživanje žena koje će uvjek imati iskreno ispruženu ruku i podršku u lokalnoj upravi barske Opštine.

Želim još jednom da vam čestitam Međunarodni dan žena, sa željom da vaš duh, energija i pregalaštvo u svim segmentima života obilježi, ne samo 8. mart, već i svaki dan u godini onako kako vi to i zaslužujete"


__________________________

 

Predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić čestitao je svim damama 8.mart, Međunarodni dan žena.

"Duboko smo svjesni da i u modernom crnogorskom društvu, naše hrabre žene i dalje dominantno nose teret porodičnog života boreći se uz to i da se ostvare na profesionalnom planu kao savjesne, odgovorne i posvećene. Doprinos žena razvoju našeg društva je nemjerljiv, one nesumnjivo čine najbolji dio naše društvene i političke zajednice.

Uprkos tome, svjesni smo da žene ni do danas nijesu ostvarile punu ekonomsku i političku ravnopravnost u odnosu na muškarce.

I danas su, nažalost, žene u Crnoj Gori često žrtve raznih vidova nasilja, nerijetko su manje plaćene za isti posao od svojih saradnika muškaraca, manje ih je na rukovodećim pozicijama, a ni u političkoj dimenziji još uvijek ne postoji istinska ravnopravnost.

Sve ove činjenice predstavljaju izazove na koje moramo odgovoriti i predano raditi, kako bi se stvari na tom polju nabolje promijenile, ako želimo da zaslužimo epitet istinski razvijenog demokratskog društva, kako na lokalnom tako i na državnom nivou.

Jednostavno, svuda i na svakom mjestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti u javnom i političkom životu žena.

Drage sugrađanke, čestitam vam praznik uz želje da budete poštovane, voljene i uspješne, kako u krugu porodice, tako i u profesionalnim okvirima”,navodi se u čestitki.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar