Korali - II dio jutros

koz 

Sa gornje strane kopleksa Korali, ispod magistrale je po svemu sudeći krenulo rušenje zgrade i već je pala jedna strana

Ruši se izgleda zgrada na fotografiji. Pristupa do nje nemam, snimio bih što se radi.
Sa donje strane, na oko izgleda mirno. Sa ulaza u Korale ,sa obale nema vidnog polja, ali je zvuk pikamera jak i moćan - stanje je jutros na terenu, javlja naš čitalac.

Vlasnik ima pravo da radi, nije sporno, sa dozvolama.

Pitanje je : "Znaju li u Opštini da se nešto krupno radi"?
Uputićemo upit.

korr
Da podsjetimo,
Sredinom 60-ih godina prošlog vijeka redakcija jednog poznatog francuskog arhitektonskog časopisa obratila se Savezu arhitekata tadašnje SFRJ, sa molbom da im dostavi podatke o ovom i još svega nekoliko hotela na jadranskoj obali koji su im privukli pažnju. Tražili su osnovne informacije o autoru i projektu.
Potom se Savez arhitekata Jugoslavije obratio arh. Milanu Popoviću, projektantu ovog izuzetnog objekta, da im pošalje njegove karakteristične crteže i kratak opis...
Ovo je, uz hotel Oliva u Petrovcu i Osnovnu školu "Maksim Gorki" jedna od najboljih Popovićevih realizacija, iz njegove najplodnije i najbolje - funkcionalističke faze.
Arhitekta Popović, petostruki dobitnik republičke nagrade lista Borba za arhitekturu, srećom nije doživio da vidi kako duhovna i kulturna sirotinja nastanjena na tlu Crne Gore, 4 decenije nakon njegove smrti skrnavi gotovo sve što je projektovao. Pored nijemih institucija koje prstom neće mrdnuti da ovo skrnavljenje spriječe ili, ne daj Bože, zaštite ono malo što je od njegovog bogatog opusa ostalo.
UZKD, SACG, AFUCG, IKCG, MEPPU - piše arhitekta Aleksandar Ašanin

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar