Saopštenje Uprave policije

 pol spec

Zajednička obuka pripadnika PJP i EBR

U Centru za obuku Sektora policije posebne namjene na Zlatici, u periodu od 13. – 22. februara 2023. godine održava se zajednička obuka pripadnika Posebne jedinice policije (PJP) i Jedinice za brzo raspoređivanje (EBR) policije Republike Sjeverne Makedonije, iz oblasti uspostavljanja i održavanja javnog reda i mira tokom većih nereda i demonstracija.
Uzimajući u obzir veliko iskustvo Jedinice za brzo raspoređivanje u navedenoj oblasti, cilj obuke je razmjena iskustava između dvije jedinice kao i dalje jačanje ukupnih kapaciteta i nivoa obučenosti Posebne jedinice u izvršavanju namjenskih zadataka.
U tom smislu, tokom trajanja obuke pripadnici PJP zajedno sa predstavnicima EBR uvježbavaće različite operativno taktičke postupke i formacijska djelovanja policije prilikom uspostavljanja i održavanja javnog reda i mira tokom većih nereda, obezbjeđivanja javnih okupljanja i sportskih manifestacija visokog bezbjednosnog rizika.
Uzimajući u obzir važnost kontinuiranog procesa obučavanja i unapređivanja taktika postupanja specijalnih jedinica policije u odgovoru na različite krizne situacije, rukovodstvo Sektora policije posebne namjene će i u narednom periodu ulagati velike napore da, kroz saradnju sa najrenomiranijim regionalnim i svjetskim jedinicama policije, obučenost pripadnika crnogorske policije bude na visokom nivou, kako bi se osigurala uspješnost i profesionalno izvršavanje najsloženijih zadataka u zaštiti bezbjednosti svih građana.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar