Lobistička kompanija učvršćuje odnose CG sa SAD

vlada mirno

Sporazum zaključen sa lobističkom kompanijom Bipartizan Solution Inc. iz Vašingtona

Vlada je na juče održanoj, 38. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik dr Dritan Abazović, minutom čutanja odala poštu postradalima u zemljotresu.


Izmedju mnogih,Vlada je usvojila Informaciju o sporazumu o korišćenju usluga lobiranja za potrebe Vlade Crne Gore od strane Kompanije Bipartizan Solution Inc. iz Vašingtona.

U Informaciji se navodi da je Predsjednik Vlade, prepoznajući potrebe daljeg učvršćivanja odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, zaključio Sporazum o zastupanju interesa Vlade i njenih ministarstava u SAD-u sa lobističkom kompanijom Bipartizan Solution Inc. iz Vašingtona. Usluge lobiranja se odnose na zastupanje interesa Crne Gore i njene pozicije u odnosu na brojne kritične globalne teme, kao što su: odnosi sa SAD-om, EU i NATO, te borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, međunarodne investicije i razvoj, klimatske promjene i održivi razvoj.

Kompanija Bipartizan Solution je obavezna da o svim aktivnostima u vezi sa Sporazumom redovno izvještava Ministarstvo pravde SAD-a i da se striktno pridržava važećih zakona i propisa Sjedinjenih Država u pogledu lobističkih aktivnosti.

U diskusiji je naglašeno da će se ovim Sporazumom, po najskromnijim uslovima, značajno podići vidljivost i unaprijediti zastupanje nacionalnih interesa naše države u međunarodnim okvirima.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar