Poziv Opštine Bar

pomocccc

Pomoći Turskoj i Siriji...

Opština Bar u saradnji sa organizacijom Crvenog krsta Bar Crveni Krst Bar, a poštujući sugestije i smjernice Turskog Crvenog polumjesec koji je uputio apel za upućivanjem finansijske podrške, poziva sve građanke i građane da, shodno svojim mogućnostima, doniraju sredstva kao prioritetan vid pomoći za stanovništvo pogođeno katastrofalnim zemljotresom u Turskoj i Siriji.

Prepoznajući važnost institucionalnog djelovanja i koordinisanih oblika aktivnosti u kriznim situacijama i nepogodama poput ove koja je zadesila turski i sirijski narod, uvjereni smo da je od izuzetne važnosti da poštujemo zvanične stavove organizacija koje djeluju na terenu kakva su upravo nacionalna društva Crvenog polumjeseca Turske i Sirije.

Shodno njihovim instrukcijama, preporuka je da se, za sada, treba suzdržati od slanja humanitarne pomoći kako se ne bi ometao proces spašavanja ljudi iz ruševina, te kako bi se izbjegle komplikovane logističke procedure.

S tim u vezi, naglašavamo da je Crveni krst Crne Gore otvorio žiro račun za prikupljanje pomoći.
Broj žiro računa putem kojeg građani mogu uplatiti sredstva je 520 – 5188 – 31 kod Hipotekarne banke.

Takođe, aktiviran je SMS broj 15888 kod sva tri operatera – Telekom, One i M-tel putem kojeg građani mogu da doniraju sredstva. Cijena slanja jedne sms poruke iznosi 1 euro.

Građanke i građani Bara nebrojeno puta do sada pokazali su svoju solidarnost i humanost, te stoga vjerujemo da će tako biti i ovog puta. Opština Bar će i u narednim danima kontinuirano pratiti preporuke koje pristižu sa zvaničnih adresa i shodno njima djelovati u želji da, u skladu sa svim svojim kapacitetima, doprinese zajedničkom odgovoru na nezapamćenu tragediju koja je zadesila Tursku i Siriju.

Podsjećamo da su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar dio nacionalnog tima za spašavanje koji se nalazi u Turskoj kako bi pružio neposrednu pomoć na terenu i pomogao u suočavanju sa posljedicama razornog zemljotresa, te da će Opština Bar, kao pobratimska opština Adane, grada koji se nalazi u pogođenoj oblasti, uputiti materijalnu pomoć njenim stanovnicima, saopštenoje iz Opštine Bar.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar