Čarli u akciji za pomoć Ani

hhhh 

Čarli – humanitarac velikog srca pokrenuo akciju za liječenje mlade sugrađanke Ane

Božidar Nikolić Čarli, čovjek tople duše, decenijama ne odustaje od organizovanja humanih misija, inicirajući razne akcije podrške i pomoći sugrađanima. Čini se, tako, da u gradu podno Rumije ne prođe niti jedan poziv na buđenje empatije i čovječnosti, a da Čarli ne ostavi svoj jasni, duboki, ljudski pečat. Tako je i sada kada se prikuplja pomoć za liječenje mlade Ane Beharović, majke, borca koja je, uprkos teškim dijagnozama, tako puna volje za životom i snage koja ne presušuje.

“Živimo u čudnim, turbulentnim vremenima, što se ogleda na svim poljima, pa često zaboravljamo ljude oko sebe i njihove probleme. Naravno, sve ovo govorim uz poštovanje i iskazujući čast pojedincima i organizacijama kojima je humanost i želja da pomažu drugima duševna hrana. Svjestan sam teške socio-ekonomske situacije, ali, upravo u ovako smutnim, izazovnim vremenima moramo biti solidarni”, priča Čarli, sa posebnim emocijama i poštovanjem ističući svijetao primjer Aleksandre Pavlović i Haruna Škrijelja, djece koja su proteklog vikenda, izvodeći muzički performans na Šetalištu kralja Nikole, prikupljala novac za liječenje teško oboljele Ane. 

“Oni su svima koji žele da vide dali putokaz i ‘objasnili’ da se sve može kad se hoće. Odlučio sam da se, sedam mjeseci od posljednje humanitarne akcije koju sam pokrenuo sa mojim timom, ponovo aktiviram. Poželio sam da dam doprinos u Aninom liječenju, jer je ovoj mladoj ženi neophodna podrška. Iako su joj u prvom dijelu liječenja pomogli NVU ‘Žene Bara’, još nekoliko humanitarnih organizacija i pojedinci iz grada i države, njeno zdravstveno stanje je i dalje zabrinjavajuće. Nisam mogao da jednostavno pređem preko apela za pomoć upućenog posredstvom Bar Infa i još nekih portala, jer samo čovjek bez duše može da zažmuri na takvu situaciju“, kategoričan je Čarli. On se uzda u pomoć humanih sugrađana, NVO sektora, ali i organizacija van granica Crne Gore sa kojima godinama plodonosno sarađuje.

“Ne znam hoće li se odazvati, ali ih pozivam sa molbom da pomognu, jer je u pitanju život majke dvoje maloljetne djece. Ne smijemo dozvoliti da ostanu siročad. Već sam započeo aktivnosti za izradu kutija u koje će humani ljudi u desetak lokala mojih prijatelja moći da prilože donacije za Anino liječenje. Akciju ću virtuelno voditi i preko moje FB grupe ‘Nema Bara do cara’. U nadi da ćemo uspjeti da sakupimo 14000 eura, koliko je potrebno za nastavak liječenja Ane Beharović, unaprijed se zahvaljujem svima koji daju prilog”, zaključuje Božidar Nikolić.

Žiro račun na koji možete uplatiti pomoć:

520-520031000000272550

Ane Beharovic western Union

Ana Beharovic Bar (Stari Bar)

IBAN: ME 25520036000004394897

Podsjetimo, Čarli je tokom proteklih osam godina učestvovao u prikupljanju pomoći za liječenje Miloša Džarlića i Damjana Ranitovića iz Sutomora, Ive Bijelić iz Herceg Novog, Alekse Đurovića i Željka Ćurčina iz Bara…

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar