Saopštenje o izboru...

DusanR

Saopštenje prenosimo integralno.

Dušan Raičević izabran je danas ponovo za predsjednika Opštine Bar. On je izglasan većinom glasova na sjednici Skupštine Opštine sa 19 glasova za, 6 protiv i jednim uzdržanim, a na predlog odbornika vladajuće koalicije DPS-SDP-LP-SD. Raičević je i u prethodnom mandatu obavljao funkciju predsjednika Opštine. 

On se zahvalio na podršci kako odbornicima tako i građanima i kazao da je danas ponosniji nego ikada, jer Bar, koji je u svakom vremenu bio svetionik i bastion, građanske, progresivne i moderne politike, i u ovom vremenu teških političkih previranja i izazova za našu državu i njene građane, još jednom je snažno potvrdio da je glas razuma, sačuvao crnogorsku supstanciju i još jednom postavio temelje za izgradnju otvorenog, multikulturalnog i evropskog društva. Raičević je rekao da je obećao da će podnijeti ostavku nakon izbora i tražiti ponovo od novog saziva Skupštine da provjeri povjerenje i da to danas i radi. 

On je kazao da je protekli mandat bio obilježen teškim izazovima, globalnom pandemijim i krizom ali da su su svi izazovi uspješno prevaziđeni te da su uvijek osluškivali potrebe građana i nudili najbolja rješenja za sve. “Raduje me što danas mogu da kažem da sam zadovoljan učinjenim, i ne samo to već da posvjedočim i zadovoljstvu svih građana koji na svakom koraku našeg grada vide napredak, moderno i otvoreno mjesto za bolji i udobniji život svakog čovjeka. Bar je danas grad u koji se dolazi i grad u koji se ostaje, Bar je postao mjesto koje okuplja, mjesto poslovanja, turizma, igre, kulture, riječju- Bar je mejsto života.” kazao je on. 

“Uprkos često maćehinskom i neodgovornom, a ponekad i sabotirajućem, odnosu od strane centralnih vlasti, uprkos tome što je Bar bio na posljednjem mjestu kapitalnog budžeta države, sa nešto preko 50 eura izdvajanja po glavi stanovnika za investicije, mi smo kao odgovorna i vrijedna lokalna uprava, sa jasnom razvojnom vizijom, uspjeli da ostvarimo sve ono što smo zacrtali i kazali da ćemo uraditi, uloživši u protekle 4 godine preko 30 milona eura sopstvenih budžetskih sredstava u kapitalne investicije i razvojne projekte koji su mijenjali lice našeg grada i direktno uticali na poboljšanje uslova života. Zato smo danas još ponosniji na dostignuća jer smo ih gotovo sva realizovali sopstvenim pregalaštvom i izveli Bar na svjetlo urbanog i modernog života.” poručio je Raičević. 

“Kroz prethodne 4 godine uspjeli smo da očuvamo finansijsku stabilnost Opštine, da domaćinski vodimo računa o svakom centu javnog novca, novca građana, da umanjimo dug za više od 10 miliona eura ali i da iz godine u godinu uvećavamo Budžet, i davanja za sve kategorije stanovništva, te opredijelimo više od polovine Budžeta za kapitalne investicije, za razvoj i bolji život.” rekao je on i poručio da će odmah početi sa radom, pa će već sjutra potpisati ugovor o nastavku radova na rekonstrukciji obalne zone u Sutooru koji podrazumijeva početak izgradnje i trga u ovoj zoni. 

Predsjednik Opštine kazao je da “nijesmo zaludo govorili i ponavljali na svakom mjestu ZAJEDNO BAR, jer ja zaista vjerujem iskreno da je to veliki posao koji možemo najbolje da uradimo ZAJEDNO, sa pravim ljudima i pravim idejama, svi zajedno u najboljem interesu našeg Bara i naših sugradjana. Naša vrata uvijek su otvorena, naša ruka uvijek je ispružena jer Bar mora biti pogonski motor razvoja Crne Gore, njeno najljepše lice, evropska kapija, mediteranska prijestonica, građanski stožer i dokaz da se zaista može mnogo kada se zajedno složimo oko onoga što nam je svima prioritet- a to je naš grad, ovdje u sjeni Rumije, na obalama Jadranskog mora i Skadarskog jezera.” poručio je on.

 “Pred nama je jedinstvena šansa i prilika da Bar i u ovom vremenu bude mjesto okupljanja i pomirenja jer nas na to obavezuje i vjekovna tradicija satkana ispod ispod hiljadudugogodišnje masline. Zato to jeste na neki način i naša obaveza, amanet koji su nam ostavili preci, ali i naš zalog za budućnost potomcima i budućim generacijama. To je najsvjetliji primjer koji može da slijedi i čitava Crna Gora i možda je baš to odgovor na političku krizu koja već godinama opterećuje i dijeli crnogorsko društvo.” poručio je Raičević i pozvao sve građane da ako sve ovo što je kazao zaista i ne bude tako, da njega lično i sve prisutne u svakom trenutku pozovu na odgovornost pred licem javnosti, “jer mi odgovaramo svakom građaninu i naša misija je da budemo na raspolaganju vama i gradu svakog dana u svako doba” zaključio je on.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar