Foto crtice sa II sjednice SO Bar

 skupština 2

Sjednica je održana danas.

rade stanisavljević
Rade Stanisavljević (Demokratski front) je istakao da predsjednik Opštine Bar nema pravo da učestvuje u radu SO Bar u svojstvu odbornika zbog nespojivosti dvije funkcije koje trenutno obavlja – funkcije predsjednika i odborničke funkcije.

branimir lakićević
Odbornik Branimir Lakićević (Nova srpska demokratija) zatražio je od Vlade Crne Gore da raspusti SO Bar.

marko stoiljkov
Marko Stojiljkov (Evropa sad) i odbornik Aleksandar Lekić (Za budućnost Bara) podržali diskusijom predlog.

aleksandar leikic
Tanja Spičanović (DPS) „odbornici opozicije krivo tumače propise, otvorena opstrukcija ili neznanje“.

tanja spičanović
Radomir Novaković (Biram Bar) je kazao da se uvijek prvo birao predsjednik Skupštine, pa tek onda Opštine.

cakan
Momčilo Leković (Demokrate) je kazao da se mora poštovati Statut i poslovnik.

momo leković
Za predsjednika Odbora za izbor i imenovanje imenovan je Asim Andrić, a za članove mr Tanja Spičanović, dr Marija Markoč, Milena Đonović i Vladimir Božović.

asim andrić

Momčilo Leković je kazao da ovakav odabir članova Odbora ne doprinosi razvoju grada i međusobnom uvažavanju. Po njegovom mišljenju, ovakav izbor je „jednostrani akt vlasti, jer nema predstavnika opozicionih partija“. Ako se odluka ne izmeni, opozicija će napustiti sjednicu Skupštine.

odlazak
Nakon kratke diskusije odbornici opozicije napustili su skupštinsku salu.
Uslijedilo je glasanje o predloženim odlukama, u kojem su učestvovali samo odbornici iz vladajućih partija, bez opozicije.

sala
U Odbor za statut i propise imenovani su Emir Peričić, predsjednik i članovi Aleksandra Glavanović, Ammar Borančić, Stefan Šušter i Milan Nešković.

Predsjednik Odbora za finansije je Omer Vukić, a članovi dr Marija Markoč, Stevan Milošević, Milena Đonović i Nina Abramović.

Za predsjednika Odbora za planiranje, uređenje prostora i komunalno- stambenu djelatnost imenovan je Stevan Milošević. Članovi su Vesna Drašković, Emir Peričić, Stefan Šušter i Aleksandar Mijović.

Predsjednica Odbora za društvene djelatnosti je Andrea Demirović, dok su članovi Božidar Janković, Almir Cecunjanin, Bećir Berjašević i Lazar Macanović.

Predsjednica Odbora za međuopštinsku saradnju je Tatjana Bokan, a članovi su Vesna Drašković, Andrea Demirović, Bećir Berjašević i Radomir Novaković.

Donešena je i Odluka o razrješenju dužnosti izvršnog direktora DOO „Sportsko- rekreativni centar“ Branislava Nenezića na lični zahtjev zbog njegovog izbora na funkciju predsjednika SO Bar.

Imenovani su i odbornici koji prisustvuju zaključenju braka: Emir Peričić, Vesna Drašković, Milena Đonović, Vasilije Lalević i Nela Dabanović.

Imenovana je i Komisija za odabir projekata valorizacije kulturne baštine na teritoriji opštine Bar u sastavu: Tanja Bogdanović, predsjednica Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Nikoleta Pavićević, predstavnica Opštine Bar i Sandra Jovetić, predstavnica Turističke organizacije Bar.

Foto: printscreen sa video kanala Opštine Bar
https://www.youtube.com/watch?v=7dHJeICkLPw

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar