“IMA NAS” zakazalo protest u ponedjeljak

ima nash 

Saopštenje prenosimo integralno

U ponedjeljak ćemo poslati jasnu poruku ustavorušiteljima da nema trgovine sa državnim interesima

Pokret “IMA NAS” će u ponedjeljak tokom trajanje sjednice na kojoj se odlučuje o pučističkom Zakonu o predsjedniku vaninstitucionalnim djelovanjem poslati jasnu poruku da građani Crne Gore ne pristaju na rušenje ustavnog poretka.

Sve političke aktere pozivamo na odgovornost i poručujemo im da od zahtjeva nećemo odustati te da ne testiraju našu odlučnost kada je u pitanju odbrana državnih interesa. Na to nas obavezuje i masovan odaziv građana budući da je na dosadašnja tri protesta prisustvovalo više od 60.000 građana čime su protesti IMA NAS postali najmasovniji protesti od obnavljanja nezavisnosti.

Građanima je dosta rastakanja države kojem svjedočimo posljednje dvije godine i odlučni su da se povrati politička stabilnost u zemlji. Zbog toga zahtijevamo odustajanje od Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda.

Naše stavove ćemo jasno ponoviti još jednom u ponedjeljak kada ćemo kroz razrađen i detaljan plan djelovanja poslati jasnu poruku da nećemo odustati od borbe za građansku, naprednu i evropsku Crnu Goru!

Preporuka i mišljenje Venecijanske komisije dali su potvrdu da se naš pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri.

Ovim je naša odbrana ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore, dobila svojevrsan legitimitet i sa međunarodne adrese.
Naravno da nama, slobodomislećim građanima sve to i nije potrebno da bismo bili svjesni činimo li pravu stvar ili ne, jer mi hrabro i odvažno prisustvujemo veličanstvenim i prkosim skupovima u želji da zaštitimo državu od rušenja njenog ustavnog uređenja od zle namjere podanika tuđih interesa.

Upravo okupljanja i protest Pokreta “IMA NAS“ pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja.

Stoga i pozivamo vlastodržce koji zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mahanizme u cilju razgradnje naše države - manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti.
Kao što i mi znamo što je nama - u ponedjeljak!

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar