Bar pouzdan partner NATO saveznicima

arguss d 2 

Predsjednik Opštine Bar primio britansku delegaciju.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević primio je britansku ambasadorku Karen Medoks, britanskog izaslanika odbrane u Crnoj Gori potpukovnika Timoti Vajt-Bojkota i Ričarda Dejvisa, kapetana broda RFA „Argus“ Kraljevske ratne mornarice koji je danas, zajedno sa RFA „Mounts Bay“, uplovio u barski akvatorijum.

Posjeta ovih brodova barskoj luci posebno je važna zbog činjenice da se realizuje u cilju sprovođenja zajedničke obuke crnogorske Vojske i Kraljevskog marinskog korpusa britanskih oružanih snaga, pod nazivom „Odlučan odgovor 22“ čime će ojačati sposobnosti jedinica Vojske Crne Gore i omogućiti usvajanje novih taktika i procedura.

Raičević je ovom prilikom uputio najiskrenije izraze saučešća ambasadorki i ostatku delegacije povodom nedavne smrti britanske kraljice Elizabete II ističući da je njenim odlaskom Crna Gora izgubila velikog prijatelja.

On je ujedno poželio dobrodošlicu gostima i izrazio zadovoljstvo zbog posjeta brodova Kraljevske ratne mornarice koje impliciraju da je Bar prepoznat kao sigurna luka i pouzdan partner NATO saveznicima.
„Prisustvo vojnih snaga Ujedinjenog Kraljevstva od izuzetnog je značaja za sve građane Bara i Crne Gore prvenstveno zbog osjećaja veće sigurnosti. Sve aktivnosti i napori lokalne uprave nesumnjivo zavise od sveukupne bezbjednosti, pa nam stoga ove posjete jako znače i dokaz su snažnih veza koju smo uspostavili“, rekao je Raičević.

Britanska ambasadorka Karen Medoks kazala je da dolazak brodova Kraljevske ratne mornarice predstavlja značajnu priliku da se svim NATO saveznicima pošalje poruka o dijeljenju zajedničkih vrijednosti i posvećenosti očuvanju mira i bezbjednosti. Ona se zahvalila predsjedniku Opštine na njegovoj podršci tokom godina i dodala da će nedavni rezultat izbora pružiti kontinuitet u tom pogledu.

arguss d 1

Ričard Dejvis, kapetan broda RFA „Argus“ posebno je naglasio značaj ove posjete i organizovanje zajedničkih aktivnosti sa crnogorskom Vojskom u kontekstu razmjene iskustava, te se osvrnuo na ljepotu prirodnog ambijenta koji ih je dočekao.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar