Saopštenje Opštine Bar

 trgg ser 7

Izgrađena i unaprijeđena putna infrastruktura i riješeno vodosnabdijevanje su snažni zamajci razvoja Bara

Projektima Opštine Bar na izgradnji, rekonstrukciji i unaprijeđenju putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže kojima je lokalna uprava kontinuirano bila posvećena, riješeni su brojni višedecenijski problemi i obezbijeđen je novi kvalitet života za građane u svim djelovima barske opštine.

VIDEO: https://youtu.be/Nt5gwuDLGOk

Više od 40 lokalnih puteva je kroz tekuća održavanja dobilo novu funkcionalnost čime je mještanima dvanaest mjesnih zajednica omogućena bolja saobraćajna povezanost, a samim tim stvoreni uslovi za ravnomjeran razvoj i udaljenijih naselja.

Izgradnjom nadvožnjaka prema Bjelišima, kružnog toka i pristupnih saobraćajnica Opština Bar je realizovala najznačajniji projekat u oblasti saobraćaja čime je znatno poboljšana ukupna putna infrastruktura u Makedonskom naselju, a stanovnicima nekoliko prigradskih naselja omogućen bezbjedan prolaz do njihovih kuća.

Suštinski važno pitanje za područje Ostrosa, Krajine i Šestana riješeno je izgradnjom puta od sela Ckla na obali jezera do Zoganja, kao projekta kojim je data nova perspektiva razvoja ovog kraja čime će se omogućiti njegovo pozicioniranje na turističkoj mapi ovog područja.

Kroz izgradnju rezervoara „Zaljevo 1“, pripadajućeg priključka na sistem regionalnog vodovoda i odvodnog cjevovoda ka naselju Polje, Opština Bar je riješila pitanje vodosnabdijevanja naselja Sveti Ivan, kao i problem sa restrikcijama vode u naseljima Zaljevo, Rap, Bartula, Tomba, Čeluga i Lovrijenac.

Stavljanjem u funkciju novoizgrađene vodovodne infrastrukture na Velikom Pijesku lokalna uprava potvrdila je svoje jasno opredjeljenje za rješavanje nedostatka vode bezvodnih područja barske opštine.

Za realizaciju navedenih projekata uloženo je oko 25 miliona eura, a dobrobit istih po stanovništvo, kvalitet njihovog života, ukupnu privredu i razvoj Bara kao savremenog grada je višestruka, saopšteno je iz Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar