U Caritasovom centru u Baru održan “Okrugli sto”

karit sto

U okviru projekta Societies 2, danas je organizovan okrugli sto na temu ,,Osobe sa invaliditetom i mentalno zdravlje“ koju je vodila Nataša Borović ispred Udruženja paraplegičara Crne Gore.

Diskusiju su vodili i prisutni članovi iz nevladinog i vladinog sektora, Centra za socijalni rad, Medicinskog centra u Baru, Doma zdravlja Bar, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, Nvo ,,Pravo na život“ iz Ulcinja, Udruženje roditelja dijece sa posebnim potrebama, Nvo ,,Adria“, Udruženje paraplegičara Bar i drugi.

Teme koje je obuhvatao okrugli sto bile su: Kako podnosimo stresove i kako utiču na naš život, Važnost očuvanja mentalnog zdravlja, Neophodna pažnja uže porodice, Uticaj pandemije Covid 19 na mentalno zdravlje osoba sa invaliditetom, Vladini zakoni o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom, Prava na rad osoba sa invaliditetom, Važnost postojanja centra za Mentalno zdravlje u svakom gradu u Crnoj Gori.

Projekat Societies 2 ima za cilj unapredjenje kapaciteta organizacija civilnog društva u jugoistočnoj Evropi u procesima socijalne inkluzije putem efikasnog dijaloga sa institucijama tokom procesa donošenja odluka.

Projekat Societies 2 je finansiran od strane Evropske unije, nosilac projekta je Caritas Srbije zajedno sa 11 partnerskih organizacija iz zemalja jugoistočne Evrope i Italije.

Partneri Societies 2 u Crnoj Gori su Caritas Crne Gore i Udruženje Paraplegičara Bar.

 

 

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar