Inkluzija i kvalitetniji uslovi života ranjivih grupa stanovništva u fokusu pažnje lokalne uprave

 dule raicevicc

Posjeta predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića Organizaciji gluvih i nagluvih.

Video: https://youtube.com/shorts/tgiKY3cPi9A?feature=share  

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević posjetio je danas Organizaciju gluvih i nagluvih koja je od strane lokalne uprave prepoznata kao nevladina organizacija sa posebnim statusom i sa njenim članovima razgovarao o mogućnostima za unaprijeđenje saradnje, sa ciljem poboljšanja položaja gluvih i nagluvih osoba u društvu.
Tom prilikom, Raičević je istakao da je ovaj susret prilika za razmjenu iskustva, što će pomoći u daljoj realizaciji projekata lokalne uprave usmjerenih na pružanje podrške ranjivim kategorijama stanovništva.
“Opština Bar čini sve kako bi stvorila mogućnosti za rješavanje izazova sa kojima se susrijećete. Razumijevajući vaše potrebe za socijalizacijom i druženjem, obezbijedili smo korišćenje prostorija u mjesnoj zajednici Bar2, ali istovremeno aktivno radimo na tome da, u skladu sa vašim sugestijama, pronađemo neki drugi objekat koji će biti manje udaljen od centra grada”, kazao je Raičević i dodao da će finansijska podrška koju lokalna uprava od 2018. kontinuirano pruža radu nevladinih organizacija od naredne godine biti veća i umjesto dosadašnjih 0,5% iznosiće 1% tekućeg budžeta.
Tokom posjete je izražena i namjera Opštine da podrži angažovanje prevodioca koji su ovim građanima neophodni u svakodnevnom funkcionisanju i ostvarivanju njihovih prava.
Članovi Organizacije gluvih i nagluvih istakli su zadovoljstvo zbog ove posjete uz nadu da će dobra saradnja sa lokalnom upravom biti nastavljena na aktivnostima od značaja za njihovu zajednicu.
Opština Bar će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku ranjivim kategorijama stanovništva kako bi obezbijedila njihovu punu inkluziju i omogućila im kvalitetnije uslove za život.=

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar