Press služba BCG- BB saopštava...

cakan sa grancicom 

Kandidati za odbornike iz Starog Bara, predvođeni nosiocem liste Radomirom Novakovićem Cakanom, organizovali su druženje i razgovor sa građanima u dvorištu kuće Bajazita Haverića, prerano preminulog osnivača Biram Crnu Goru.

Želja je bila da se evociraju uspomene na Bajazita Haverića, izuzetnog domaćina, koji je svojim radom, poštenjem i posvećenošću, ostavio neizbrisiv trag u srcima Starobarana svih generacija, ali i maslinara, ne samo u Crnoj Gori nego i u regionu.

Radomir Novaković Cakan je podsjetio da je priča o pokretu, kasnije partiji Biram Bar, krenula upravo iz dvorišta Bajazita Haverića.
„Kada smo pravili listu za izbore 2018-te – prvo smo se sa Bajazitom dogovarali hoće li stati na nju i na koje mjesto. Kada je pristao, bilo je lako nas ostale poređati“, rekao je Novaković i dodao: „Mnogi su zaboravili, ali ne i mi, da je upravo on, kao najstariji odbornik, predsjedavao osnivačkom sjednicom SO Bar. Da li treba da kažem da je i to uradio odlično, kao i sve drugo što je radio.“

-Iako Bajazita fizički nema među nama ideja oko koje smo se tada okupili i nazvali je Biram Bar- živa je i dalje. I danas nam je mnogo važnije ko je kakav čovjek nego kom narodu pripada i kojem Bogu se moli. Bitan nam je svaki naš sugrađanin, bez obzira da li živi u Starom Baru, Sutomoru, Čelugi, na Topolici, u Virpazaru ili Čanju.
„Ovih dana mnogi me pitaju šta je to što je Biram Bar uradio u protekle 4 godine“, dodaje Novaković i ističe: „Na prvo mjesto ne stavljam ni bioskop, ni azil, ni novu biblioteku niti uređenje Starog grada u Starom Baru, već sa ponosom govorim da smo pokazali da se i u politici može ostati pošten i ne posvađati se.“
Radomir Novaković Cakan tvrdi da su izbori 23. oktobra jednostavni. Građani Bara mogu birati između liste koja je nastala u Baru i ima odgovornost samo prema građanima Bara i svih ostalih- kojima je centrala u Podgorici.

Link ka Youtube.com: https://youtu.be/1zvNpfujiEw

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar