Stav: Mladi ne smiju biti žrtve nesposobnosti ove vlasti

Aleksandra Glavanović 

Glavanović: Riješiti problem kašnjenja plata pripravnicima.

Iako nas vladajuća elita pokušava ubijediti u svoju sposobnost, o njoj najbolje govori to što, zahvaljujući neblagovremenoj reakciji nadležnih institucija, odsustva efikasnosti i nepripremljenosti, ugrožava interese i egzistenciju onih koji predstavljaju i sadašnjost, i budućnost ove države, a to su mladi ljudi.

Naime, pripravnicima, korisnicima Programa stručnog osposobljavanja, naknade kasne, a da, Vlada, niti resorno ministarstvo, nijesu ni pokušali da nađu mehanizam, niti djelotvorno rješenje za ovaj problem, čime su se oglušili o potrebe nas mladih, kojima je ovo jedini izvor prihoda.

Postavlja se pitanje kakav odnos se pokazuje prema onima koji su odlučili da, umjesto pakovanja kofera, svoj profesionalni put i karijeru započnu u Crnoj Gori s plemenitim ciljem da svoja znanja implementiraju u svojoj državi i obezbijede joj dalji napredak na različitim poljima.

Stoga, cijeneći urgentnost ovog pitanja, apelujemo na Ministarstvo prosvjete da, imajući u vidu nastale probleme, nađe primjenjiv sistem isplate naknada pripravnicima, smatrajući nedopustivim ustaljeni manir zanemarivanja građana i njihovih interesa.
U potpisu, Aleksandra Glavanović, članica Glavnog odbora Savjeta mladih DPS Crne Gore i kandidatkinja sa liste "PRAVA STVAR, Koalicija Zajedno Bar"


Stavovi izraženi u ovom tekstu Autorice su i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar