CG časopis Maslinada promovisan u Korčuli

alko 1

Barski maslinari javljaju sa Korčule...

Predstavnici Društva maslinara Bar su na poziv organizatora 14. Dana Korčulanskog maslinovog ulja Udruge maslinara Vela Luka u okviru zvaničnog programa predstavici prvi i jedini crnogorski časopis za maslinarstvo i kulturu života sa malinom Maslinada.

Menadžer Opštine Bar i predsjednik Društva maslinara Bar Ćazim Alković je prisutnima predstavio kako je došlo do toga da Crne Gora dobije prvi maslinarski časopis. Alković je naglasio da svi novinari kako crnogorski tako i prijatelji iz Hrvatske za časopis Maslinada pišu bez nadoknade – volontiraju.

alko 2

Raznovorsni i mnogobrjni sadržaji manifetstacije su privukli i mnogobrojna turiste sa svih strana pa je tako i crnogorska Maslinada izazvala veliko interesovanje prisutnih. Barani su za prijatelje Iz Vela Luke ponjeli desetak primjeraka časopisa koje su nakon prezentacije prisutni „razgrabili“ posebno što je na naslovnoj strani Maslinade broj 5 bila prelijepa Baranka.

Barani su imali zadovoljstvo da uz stručno vođstvo vođe splitskog panela dr Mirele Žanetić degustraju ulja koja su osvojila prestižne nagrade na takmičenju u Tokiju. Degustaciji vrhunskih ulja je bila prilika da se sa dr Žanetić razgovara o saradnji splitskog i barskog panela što je za Crnu Goru veoma značajno jer dr Žnetić ima veliko iskustvo u ovoj oblasti i nesebično ga dijeli sa prijateljima iz Crne Gore. Takođe, stručna predavanja mr Stanka Štambuka su bila veoma interesantna i korisna.

Barani su zahvalni na pozivu i gostoprimstvu i nadamo se da će Velalučini doći u Bar u uzvratnu posjetu,kazao je predsjednik Društva maslinara Bar Ćazim Alković

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar