Sabrija Vulić odgovorio Alkoviću

sabrija vulicch 

Reagovanje Sabrije Vulića prenosimo integralno i time završavamo ovu polemiku preko portala Jedro.

 Objavili smo:
https://www.jedro.bar/info/14127-alkovic-zasto-nisam-bio-na-blokadi-puta-u-mrkojevicima

https://www.jedro.bar/info/14139-stav-na-stav-o-problemu-puta-kroz-mrkojevice 

https://www.jedro.bar/info/14144-zasto-ponovo-necu-doci-na-proteste-u-mrkojevicima-drugi-dio  

Alkoviću, vrijeme je majstorsko rešeto, Mrkojevići nijesu naivni! 

Ćazime Alkoviću direktore jedne političke grupacije, koja pokušava da se uvuče u Mrkojeviće, a nikako im to ne ide za rukom, uveo si “politiku u butigu”, jer dva mjeseca pred izbore, ako ih bude, rušiš muku poštenih Mrkojevića i pokušavaš da se dodvoriš svom šefu na muci svojih seljana. 

Ti si klasični primjer oportuniste koji svojim pisanjem želi da ostvari više ciljeva na štetu Mrkojevića. Pokušavaš da se dodvoriš novim koalicionim partnerima , da se dodvoriš svom šefu , da prevariš Mrkojeviće da odustanu od onoga što im pripada. A taj put im pripada. Govoriš o postupku eksproprijacije,a ne znaš da medju ljudima koji protestvuju mnogi su vlasnici toga zemljišta, kao i mi koje si pomenuo imenom i prezimenom , potpuno svjesni činjenice da na procjenu zemljište ne mogu uticati ,ali svjesni toga da u upravnom postupku mogu tražiti veću nadoknadu ,a što u krajnjem ne spriječava odnosno odgadja realizaciju projekta. 

Srećom unaprijed smo znali da u našim redovima ima onih koji gledaju samo svoj interes na štetu svih Mrkojevića. Takvih je bilo kroz istoriju takvih je kao što vidimo i sada. 

Najviše te boli što ni ja,a ni većina poštenih Mrkojevića koji su izašli na proteste nijesu politički angažovani ,pa se služiš i neistinom. A imao si prilike da progovoriš u prethodne tri godine na brojnim skupovima u Mrkojevićima koji su održani sa željom da se realizuje projekat rekonstrukcije puta. Nigdje te nije bilo. Sakrio si se u mišju rupu i čekao momenat da napadneš poštene Mrkojeviće koji se bore za svoj životni prostor. 

Jeste , moja lična karta je na Kotor , ali svi moji preci su sahranjeni u Mrkojevićima i kuća mi je tamo u kojoj živi moja stara majka. I vlasnik sam ogromne zemlje u Mrkojevićima i vlasnik sam 120 korijena maslina od kojih sam polovinu kupio preko tvog udruženja i o kojima se lično staram. 

Uvrijedio si i našu dijasporu koja je grdne novce uložila u Mrkojeviće ,koji su takodje podržali proteste svojim prisustvom i porukama .
Da se nisi sakrio prethodne četiri godine dok si u vlasti, znao bi nešto i o putu i o realizaciji istog i znao bi da tražimo raspisivanje tendera za koji su pare obezbjedjene. Da si bio više od ikebane u lokalnoj vlasti prethodne četiri godine na mjestu menadžera opštine Bar mogao si naučiti da se sredstva za višegodišnje projekte ne planiraju u ukupnom iznosu u jednogodišnjem budžetu, jer bi po tvojoj logici Crna Gora morala planirati u jednom budzetu recimo milijardu eura za izgradnju auto puta, što je i ekonomskim laicima jasno da nema logike. Ali, ne, ti širiš defetizam i lažne informacije kako bi Mrkojevići ostali još jednom bez puta,kako bi ispunio političke ciljeve svog šefa.

Kažeš da me nisi pomenuo u prvom obraćanju pa se čudiš što sam reagovao,a pritom zaboravljaš da ni tebe niko nije pominjao pa si se ti oglasio da rušiš snove o novom putu. U stvari ti si politički direktor jedne partije pa si se oglasio da bi sakupio par glasova ,a protiv svog naroda. Ti su najgori. 

No u svakom slučaju Mrkojevići će znati da sude ko je srcem za njih ,a ko iz sitnog interesa. Vrijeme je majstorsko rešeto. Mrkojevići okupite se i ne dajte da nas pojedinci svadjaju.
U potpisu, Sabrija Vulić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar