Vjernici u Miljevcima

nn 

Tradicionalno vjernici iz župa Sutomora i Brca okupili su se u nedjelju 5. 6. na proslavu svetkovine Duhova oko ostataka crkve Sv. Marka u Miljevcima.

žup spič 5

Nakon Službe Riječi đakon don Damir Vrbešić, predvodio procesiju oko crkvišta te je blagoslovio grobove. Djeca su pritom čitala prigodne tekstove iz enciklike „Laudato sí’“.

žup spič 8

Naglašeno je da se „zemljina dobra pljačkaju zbog kratkotrajnih pristupa ekonomiji, trgovini i proizvodnji“ (LS 32). U tom kontekstu posebno je zabrinjavajući nestanak šuma i šumskog zemljišta što za sobom vuče nestanak na hiljade biljnih i životinjskih vrsta „koje više nećemo poznavati, koje naša djeca neće vidjeti jer su zauvijek izgubljene“ (LS 33).

žup spič 2

U očuvanju prirode i u brizi za sve stvoreno Isus nam je ostavio vlastiti primjer jer je „živio u punom skladu sa stvorenim svijetom“ (LS 98). „Gdje god bi prolazio, zaustavljao bi se da promatra ljepotu koju je razasuo njegov Otac i pozivao učenike da u stvorovima otkriju Božju poruku“ (LS 97). Stoga, odgovorni smo za okoliš jer najveći dio izumire zbog razloga povezanih s čovjekovim djelovanjem.

žup spič 3

Zbog nas na hiljade vrsta više neće slaviti Boga svojim postojanjem ni prenijeti nam svoju poruku. Da nemamo pravo to činiti, zasigurno se ta misao pojavila u svakom vjerniku toga dana u Miljevcima.
Slavlje je nastavljeno druženjem uz bogatu trpezu koju su za tu prigodu pripremile spičanske domaćice.
Foto: don Damir Vrbešić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar