Potrebno je racionalno koristiti vodu za piće!

vik avi

Za stabilno vodosnabdjevanje Bar preuzima dodatne količine vode.

Imajući u vidu da se nalazimo u periodu nepovoljne hidrološke situacije i smanjene izdašnosti lokalnih vodoizvorišta DOO Vodovod i kanalizacija Bar je udvostručilo količine vode koja se preuzima iz sistema regionalnog vodovoda u odnosu na ugovorom predviđene količine od 20 l/s.
Dodatne količine vode su preuzete i distribuiraju se kako bi se održao sistem stabilnog i redovnog vodosnabdjevanja u uslovima povećanje potrošnje i krajnje nepovoljne hidrološke situacije.
DOO Vodovod i kanalizacija Bar želi i ovom prilikom skrenuti na i dalje, nažalost prisutnu činjenicu neracionalnog korišćena vode za piće. Naime aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih bazena za plivanje, pranje trotoara, terasa, dvorišta, vozila, zloupotreba uličnih hidranata i sl, predstavljaju nenamjensku i neracionalnu potrošnju vode namijenjene prevashodno za piće i time znatno pogoršavaju ukupno stanje vodosnabdjevanja. Svjedoci smo da se sve navedene aktivnosti od strane neodgovornih pojedinaca javljaju u popodnevnim časovima, kada se intezivira neracionalna potrošnja kroz zalivanje bašti, travnjaka i voćnjaka izmedju ostalog čime se ugrožava ukupan proces vodosnabdjevanja.
Iz tih razloga, a u cilju ublažavanja poslijedica nestašice vode na izvorištima, apelujemo na potrošače da ne koriste vodu za navedene aktivnosti.
DOO Vodovod i kanalizacija Bar će u narednom periodu učinit sve što je u našoj moći kako bi nastavili da imamo stabilan i održivi sistem vodosnabdjevanja i odgovorimo na zahtjeve visoke potrošnje u jeku turističke sezone koja nam dolazi u susret, saopštio je Izvršni direktor Mladen Đuričić

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar