Vijest iz OŠ ,,Blažo Jokov Orlandić"

 blazo jokov skola

Osnovna škola,,Blažo Jokov Orlandić" je u periodu od 23.- 28.maja domaćin bratskoj školi ERENKÕY SEHÌT ORHUN GÖYTAN PRIMARY SCHOOL iz Turske.

os turci 2

U utorak, 24.maja, delegacija bratske škole je posjetila barsku školu .

os turci 5

Za goste i roditelje je pripremljen bogat kulturno-umjetnički program  koji su vodile učenice na maternjem i turskom jeziku, što je izazvalo posebno oduševljenje gostiju. Smjenjivale su se razne plesne i folklorne tačke, klavirske kompozicije, dok su horovi mladjih i starijih razreda izveli državnu himnu i izvornu pjesmu.

os turci 3

Za sam kraj programa folklorna sekcija škole je izvela ,,Tursko kolo ", koje je po svemu sudeći ostavilo najveći utisak na goste. Na samom kraju, prisutnima se obratio direktor škole Milorad Bulatović. Zahvalio se svima koji su svojim prisustvom uveličali program koji je pripremljen. Nakon toga, delegacija je u pratnji uprave škole prisustvovala nastavi u drugoj smjeni.

os turci 4

Zatim su posjetili i ambasadu Turske u Podgorici. Svečani prijem je organizovala ambasadorka Turske ,gospodja Songül Ozan. OŠ,,Blažo Jokov Orlandić"iz Bara i OŠ,,Mahmut Lekić" iz Tuzi su jedine škole u Crnoj Gori koje su ,uz saglasnost Ministarstva prosvjete, potpisale Medjunarodni protokol o bratimljenju škola.

os turci 6
Pomenuti protokol omogućiće realizaciju mnogih zajedničkih projekata. Kolektiv OŠ,,Blažo Jokov Orlandić" posebnu zahvalnost duguje Hotelu,,Stara čaršija"( Hajrizu i Selmi Brčvak, firmi ,,Gold Bar"( Janku Pešiću), restoranu Franca( Damiru Rovčaninu) i firmi ,,Femić co" ( Vladanu Femiću), jer su nam izašli u susret i time omogućili da uspješno realizujemo doček kolega iz Istanbula u tradicionalnom duhu našeg naroda .

os turci 1
Na poziv škole iz Turske direktor OŠ ,,Blažo Jokov Orlandić" Milorad Bulatović i nastavnice Valentina Đurović i Zorka Koprivica boravili su od 19. - 24. aprila u Istanbulu, povodom obilježavanja Dana djeteta, kada mnoge škole ostvaruju kontakte i saradnju sa školama iz drugih zemalja.
Tom prilikom je potpisan Memorandum o saradnji.

M.Lj.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar