Udruženje maslinara "Antivari" javlja se iz Supetra

ant oliv 3

Barski maslinari su već tri dana u Supetru na ostrvu Brač.

ant oliv 1
Nakon tri godine pauze, uzrokovane pandemijom korona virusa, barski maslinari, predstavnici Udruženja maslinara "Antivari" u posjeti su Noćnjaku, vodećoj regionalnoj manifestaciji maslinara i uljara, koja se ove godine održava u Supetaru, na ostrvu Brač, od 5. do 8. maja.

ant oliv 2

"Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da nastavimo uspješnu saradnju sa Zadružnim savezom Dalmacije i dogovorimo aktivnosti u narednom periodu, koje će značajno doprinijeti daljem unapređenju maslinarstva i uljarstva u Baru. Ono što nas posebno raduje je to što su nam se ove godine pridružili mladi ljudi, nasljednici velikih barskih maslinara, kao i rukovodioci uspešnih barskih uljara, što nam uliva nadu i vjeru u svijetu budućnost barskog maslinarstva i uljarstva", izjavio je Jovica Martinović, predsjednik Udruženja maslinara "Antivari".

ant oliv 4

Nakon autentičnog predstavljanja na Sajmu maslina i maslinovih ulja u okviru 24. manifestacije maslinara i uljara Noćnjak 2022, Udruženje maslinara "Antivari" je danas u posjeti kulturno-istorijskih znamenitosti, ali i poljoprivrednih specifičnosti dalmatinskog kraja, sa ciljem usvajanja najboljih praksi, te njihove primjene na jugu Crne Gore.

Foto: Neđeljko Necko Đurović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar