Raičević uputio čestitku povodom Međunarodnog dana Roma

danroma 

Povodom 8. aprila Međunarodnog dana Roma, upućujem srdačne čestitke svim pripadnicima ovog naroda u Opštini Bar i cijeloj državi.

Ovaj dan obilježavamo kao dan slavljenja romske kulture čije nasljeđe definitivno obogaćuje našu zajedničku, multikulturalnu, tradiciju koja krasi naš grad i državu kroz vjekove. Tim povodom Opština Bar danas je, u znak podrške, istakla i zastavu Roma na svojoj zgradi.

Bar je uvijek različitosti prepoznavao kao bogatstvo i uspjevao da na najbolji način prihvati svakog čovjeka dobre volje bez obzira na bilo kakve razlike, obogaćujući i šireći svoju kulturu i pokazujući, ne samo toleranciju, već i iskreno prihvatanje drugih.

Opština Bar sa posebnim senzibilitetom vodi računa o svim kategorijam stanovništva, a posebno o manjinskim grupama i njihovom položaju i jednakosti, pa tako i o romskom narodu i njegovim pravima. Kroz različite programe koje sprovodimo u kontinuitetu nastojimo da kreiramo društvo jednakih šansi za sve, društvo slobode i prihvatanja, stvarajući bolje uslove za Rome u našem gradu i unapređenje kvaliteta njihovog svakodnevnog života, obrazovanja i ekonomskog položaja.

Dušan Raičević,
Predsjednik Opštine Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar