Opština Bar i TIKA pripremaju nove projekte

tikka 2 

Projekti su vezani za saradnju u oblasti maslinarstva i očuvanju kulturne baštine.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se danas sa AbdurahmanomToprakom, koorinatorom za projekte TIKA Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj. Oni su razgovarali o aktivnostima koje zajednički sprovode na teritoriji barske opštine.

tikka 1

Na sastanku se razgovaralo i o budućim projektima od značaja za Opštinu Bar u koje je TIKA spremna da investira. Oni su analizirali koje su to prioritetne oblasti sa najviše potencijala koje je potrebno jačati kroz ove projektne aktivnosti i buduću saradnju u najboljem interesu građana Bara. Posebno je naglašena edukacija maslinara koja će otpočeti 18. marta u Baru, ali i dalje ulaganje u jačanje kapaciteta ove prioritetne poljoprivredne grane koje će se nastaviti.

Predsjednik Raičević inicirao je i jačanje saradnje u oblasti očuvanja i valorizacija kulturno-istorijskog nasljeđa Bara. On je istakao projekat uređenja stare kaldrme ali i najavio nastavak revitalizacije objekata iz otomanskog perioda u samim zidinama Starog Bara u čemu bi podrška agencije TIKA bila veoma značajna.

Iskazano je zadovoljstvo odnosima i saradnjom koju Opština Bar ima sa pobratimskim opštinama iz Turske Republike kao što su Bornovo, Kučukuj, Adana ali i Fondacijom Marmara, kao i želja da se u daljoj komunikaciji ta saradnja ojača kroz privrednu, turističku i drugu saradnju i aktivnost.

Podsjećamo da je TIKA realizovala projekte u različitim oblastima, donacijama barskoj bolnici, Radiju Bar za osavremenjavanje opreme, za izgradnju i sanaciju vjerskih objekata, ali i vrijedne donacije opreme za barske osnovne škole.

Foto Opština Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar