Formiran odbor Pravoslavne crkvene Opštine Bar

cpc odbor br 

U Baru je održana Konstitutivna sjednica novog saziva Odbora Pravoslavne crkvene opštine Bar.

Za predsjednika je izabran Zoran Vojvodić, koji je i do sada obavljao tu funkciju. Sekretar će biti Slobodan Jovanović, a blagajnica Aleksandra Šofranac, saopšteno je iz Episkopije kotorsko-primorske Crnogorske pravoslavne crkve.

U ime Episkopije kotorsko – primorske ssjednici su prisustvovali arhijerejski namjesnik Ivan Pajović, jereji Milo Mihajlović i Stevo Mašanović i đakon Nebojša Aleksić.

Na početku sjednice je minutom ćutanja odata pošta nekadašnjem predsjedniku PCO Bar Đuru Glomaziću i svim preminulim članovima ove Pravoslavne crkvene opštine.

Pozdravno pismo Njegovog visokopreosveštenstva, Arhiepiskopa kotorsko – primorskog Simeona, kako su saopštili, svim prisutnim vjernicima i poštovaocima Crnogorske pravoslavne crkve u sali Dvorca Kralja Nikole pročitao je sekretar Episkopije, đakon Nebojša Aleksić.

“Preosvećeni episkop Boris je prisutne obavijestio da postoji inicijativa za gradnju sabornog hrama i parohijskog doma u Baru, uz očekivanje da bi se u narednih godinu dana trebala pripremiti sva potrebna dokumentacija, što je preduslov za početak gradnje”, dodaje se u saopštenju.

Predsjednik PCO Bar Vojvodić je saopštio da je još u svom prethodnom mandatu podnio Opštini Bar zahtjev za dodjelu placa za gradnju crkve.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar