Sa današnje sjednice Skupštine opštine Bar

sala 21

Usvojeni svi prezentirani programi rada


Skupština Opštine Bar usvojila je programe rada i finansijskih planova  DOO Vodovod i kanalizacija, Komunalnih djelatnosti , Sportsko- rekreativnog centra, Kulturnog centra, Možure i Lovstva.

 mladen

Direktor Vodovoda Mladen Đuričić kazao je da će aktivnosti ovog privrednog društva u narednoj godini biti usmjerene na održavanje mreže i vodosnabdijevanja na trenutnom nivou. Podsjetio je da je sistem među najsloženijim u Crnoj Gori. Pojedini djelovi stari su preko 50 godina, što je posebno izraženo u prigraskim naseljima, u kojima mreža nije dobro razvijena. Direktor Vodovoda je zadovoljan smanjenjem administrativnih gubitaka i naplatom potraživanja. Potrošačima koji imaju neizmirene obaveze ostavljena je mogućnost plaćanja na rate, dok su redovne platiše nagrađene smanjenjem računa za sedam procenata.

 djona

Program rada DOO Komunalne djelatnosti prezentirao je zamjenik direktora Dragan Đonović. On je kazao kako je Program projektovan na četiri miliona i 807 hiljada eura i na nivou je onog iz 2021.

nenzic

Program DOO Sportsko- rekreativni centar za 2022. godinu prezentovao je direktor Branislav Nenezić. Radilo pod uslovima koje je obilježila pandemija, ovo je bila godina investicija i procvata sportske infrastructure, i zavidnog nivoa sopstvenih prihoda koji su u narednoj godini planirani na blizu 200 hiljada eura.

dušan 

Na kraju prvog dijela zasjedanja obratio se predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević sa ciljem da, kako je istakao, informiše javnost u svjetlu započete rasprave po predlogu Zakona o Budžetu za 2022. godine na državnom nivou.

“Raduje me činjenica da su poslanici URE uvažili moj apel sa prethodne sjednice lokalnog parlamenta i da će se založiti za obezbjeđenje dodatnih sredstva za izgradnju fiskulturne sale u OŠ “Pečurice” u Mrkojevićima. Sa nivoa Zajednice opština dogovorili smo sa predstavnicima Ministarstva da sve lokalne uprave delegiraju po tri zrela projekta sa ciljem da budu uvršteni u budžet za narednu godinu. Prvi iz Bara se, shodno dopisu koji smo 2. decembra uputili, odnosio na fiskulturnu salu u Mrkojevićima, kojim smo predložili da se u Budžetu Crne Gore za 2022. godinu planiraju sredstva u iznosu od 400 hiljada eura za njenu izgradnju.Tom prilikom smo ih informisali da je Opština donijela Odluku o određivanju lokacije sa elementima urbanističko- tehničkih uslova za izgradnju objekta sa ciljem izrade projektno- tehničke dokumentacije i izradu idejnog i glavnog projekta. Postupak izrade projektno- tehničke dokumentacije i reviziju sprovela je i finansirala Opština Bar u iznosu od 12.552 eura. Procijenjena vrijednost izgradnje objekta površine 1.390 kvadrata je oko 702 hiljade eura. Jako me raduje što je djelovanjem Poslaničkog kluba URE obezbijeđeno dodatnih 100 hiljada eura za realizaciju ovog projekta”, istakao je Raičević.

Uz to, kako je naveo, 5. avgusta 2020. godine je zaključen sporazum o sufinansiranjnu rekonstrukcije regionalnog puta od tunela Ćafe- raskrsnica Kamenički most – Krute u opštini Ulcinj, zaključen između Uprave za saobraćaj i opština Bar i Ulcinj, gdje se navodi i da su strane sporazuma saglasne da Uprava za saobraćaj finansira izvođenje svih radova na rekonstrukciji dionice, da Opština Bar finansira i sprovede postupak eksproprijacije zemljišta na kojem će se izvoditi rekonstrukcija, dok će opština Ulcinj finansirati isti postupak na svojoj teritoriji”, naveo je Raičević.

Kao jedan od preduslova za početak ove invesrticije, naveo je Raičević , neophodno je bilo da Opština ispuni dio svojih obaveza, pa je shodno tome, u februaru zatraženo od državna komisija u ime Uprave za katastar izvrši procjenu zemljišta, a u julu je zatražen konačna procjena katastarskih parcela u vezi sa eksproprijacijom radi rekonstrukcije magistralnog puta Bar- Kamenički most- Krute. Nakon utvrđivanja granica eksproprijacije na terenu izvršiće se procjena vrijednosti objekata, pripadnosti i zasada.

 brmnjada

Direktor preduzeća “Lovstvo” Marko Brnjada je detaljno prikazao prihode i rashode koji su planirani na finansijskom planu. On je pozvao sve odbornike u SO Bar da zajedno utiču na uspješnost u poslovanju, ali i u svim segmentima koji se tiču uzgoja i zaštite divljači.

 erol

Program JP ”Kulturni centar” Bar za 2022. godinu predstavio je direktor Erol Marunović. Za narednu godinu planiran je nastavak uspješne saradnje sa profesionalnim i amaterskim pozorištima, ali i sopstvene produkcije, te koprodukcija sa poznatim pozorištem za predstojeći Barski ljetopis. Mnogo je urađeno na revitalizaciji Doma kulture, a kino kabina je jedna od najsavremenijih u regionu.

 arabelovic

Program rada sa finansijskim planom za preduzeće “Možura” predstavio je izvršni direktor Senad Arabelović koji je govorio o kapitalnim projektima planiranim za naredni period. On je saopštio podatke o istovarenoj količini otpada na deponiji, te podvukao neophodnost izgradnje novih sanitarnih kada.

Sjednicu je moguće cijelu pogledati u video formatu, na You Tube kanalima SO i Opštine Bar, ili na linku https://www.youtube.com/watch?v=LslVADwEqc0&t=1s

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar