Okrugli sto na temu održivog razvoja Starog grada Bara

erassmus 2

Turistička organizacija Bar je danas u prostorijama Opštine Bar je održala okrugli u cilju sagledavanja mogućnosti za održivi razvoj Starog Bara.

Okrugli sto je organizovan u sklopu projekta EMOUNDERGROUNDS koji je finansiran u okviru Interreg V-B Jadransko-jonskog transnacionalnog programa 2014-2020, a koji TO Bar sprovodi u saradnji sa 10 partnera iz inostranstva, JP Kulturni centar koji je pridruženi partner na projektu.

erassmus 1

Nakon uvodnog obraćanja Darka Pekića koji je moderirao radom Okruglog stola, učesnike je pozdravila menadžerka projekta mr Nikoleta Nikčević je koja je iskazala zadovoljstvo intezivnom i dobrom saradnjom TO Bar sa svim stejholderima koji čine turističku ponudu barske opštine, kao i Starog grada Bara. Na sastanku je ukazano na relevantnost teme Okruglog stola i otvorena brojna su pitanja, istaknuti su izazovi koji utiču na razvoj, ali i na turističku valorizaciju, Starog Bara.

Među učesnicima Okruglog stola bili su i predstavnici Opštine, Kulturnog centra, turistički vodiči, restorateri, hotelijeri, predstavnici privatnog smještaja, suvenirnica, turističkih agencija kao i NVO: Maslinija, Antivari, društvo maslinara Bar. Učesnici su pozdravili izgradnju nove kaldrme i saglasili se da je neophodno riješiti pitanje javnih toaleta i parkinga ističući i značaj međuinstitucionalne saradnje u cilju bolje uvezanosti svih aktera koji žive u blizini ili imaju ekonomsku korist od poslovanja u blizini Starog grada.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar