Materijala šteta na zgradi Opštine oko 70 hiljada evra

opština

Matrijalna šteta na objektu opštine tokom nevremena koje je zadesilo Bar prošle sedmice iznosi oko 70.000 evra, procena je komisije koju je formirala lokalna uprava.

PIŠE: Biljana DABIĆ

Olujni vetar koji je u noći između četvrtka i petka dostizao brzinu i do 140 km/h podigao je i većim delom odneo krov na zgradi opštine Bar, zatim polupao stakla...
Sekretar za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović kazao je da je formirana Komisija za procenu štete, a takođe prvog radnog dana o šteti je obavešteno i Svis osiguranje čija će komisija, takođe, napraviti procenu.

„Obratili smo se Upravi za javne nabavke za saglasnost za obabir izvođača radova na sanaciji i postavljanju krovne konstrukcije po skraćenom postupku“, kazao je Dabanović. Prema njegovim rečima, dvadesetak radnika građevinskog preduzeća Kalamper dva dana rade na „donatorskoj subvenciji“ na pripremnim radovima za pokrivanje objekta, hidroizolaciji. S obzirom da preduzeće Kalamper ne vrši postavljanje limenog krova, čelnici opštine trebaju da izaberu drugo preduzeće za ovaj posao.

„Stiglo je već nekoliko ponuda. Prioritet će imati preduzeće koje će moći u najbržem roku da postavi krovnu konstrukciju, kazao je Dabanović. U kancalarijama na poslednjem spratu opštine rade službenici dva opštinska sekretarijata, Uprave javnih prihoda i Katastra.

Podsetimo, olujni vetar prošle sedmice naneo je veliku matrijalnu štetu građanima Bara, oštetio objekte ustanova i stambenih zgrada, čupao drveće koja su padala na automobile. Osim na zgradi opštine čiji su delovi limenih krovnih konstrukcija leteli po nekoliko stotina metara, vetar je odneo delove krova sa zgrade OŠ Jugoslavija, sportske dvorane Tololica. Srećom niko nije stradao.

Ovo nije prvi put da objekat opštine, škole, dvorane, ostane bez krova tokom olujnih vetrova. Do sada posao pokrivanja ovih objekta radilo je cetinjsko preduzeće“Lipa“

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar