URATRG

Reagovanje OO URA Bar na saopštenje iz kabineta predsjednika Opštine

NVO MCP - Bar u sklopu svojih aktivnosti pokrenuo je projekat pod nazivom „Neka sve bude fer i na dohvat oka“. Projekat je predočen svim političkim partijama u Baru, tako da su u potpunosti upoznati sa ciljem projekta i pravilima podjednakim za sve. Do sada je većina partija prihvatila sudjelovati u njemu, a preko našeg info portala Jedro, objavljivaćemo saopštenja partija koja su prihvatila projekat integralno i po principima i kodeksu građanskog društva. Mi prenosimo integralno saopštenja partija na uvid javnosti, ne komentarišemo ih, ostavljamo da svoj sud donesu naši čitaoci.

Na saopštenje kabineta predsjednika Opštine Bar reagovala je svojim saopstenjem URA koje potpisuje Željko Kosović ispred opštinskog odbora URA, a koje po ustaljenoj praksi integralno prenosimo:

“Opštinski odbor URA Bar kao ozbiljna politička organizacija koja želi da stvori život kakav gradjani zaslužuju traži odgovore za sva naizgled čudna dešavanja u našem gradu. Bez namjere da svoj uspeh baziramo na prozivkama, kritikama i optužbama nadležnih u našoj Opštini već sa ciljem da se gradjanima objasni zašto moraju u sred sezone, pored već pomenutih gužvi, da lome svoja auta, strijepe hoce li ih ko ubiti zaobilazeci neobiljezene rupe po gradu, koje kako rekoste moraju biti sanirane bas sada.

Mi smo odlučili da ovdje živimo, da svoju djecu odgajamo, skolujemo i zaposljavamo u Crnoj Gori, što nam i daje za pravo da tražimo odgovore od vas i da predlažemo rješenja za probleme. Obzirom da se vaše poimanje stvarnosti i nužnosti ne poklapa sa našim moraćemo i dalje iznositi činjenice koje su i vama dobro poznate, ali nekim čudom ne želite ih uvidjeti niti promijeniti.
Nesuvislo obrazloženje iz kabineta Predsjednika Opštine Bar, da novonastale smetnje zbog građevinskih radova na frekventnim saobraćajnicama treba razumjeti, samo potvrđuju sumnje da domaćinski odnos i racionalno postupanje ne stanuju u gradskoj upravi. Čak više, pozivanje na zahtjeve građana i prevoznika neodoljivo podsjeća na tematske zaplete iz serije “Lud, zbunjen i normalan”. Vjerovatno gospoda iz kabineta Predsjednika Opštine Bar ni sama nemaju informacija o obustavi izvođenja građevinskih radova tokom trajanja turističke sezone, a još su manje upućena da urgentnost kod ovakvih aktivnosti podrazumijeva izvođenje radova tokom noćnih sati i cjelodnveni angažman.

Ovakav odnos i postupanje nadležnih službi, ćutanje Turističke organizacije Bara i nepostupanje Komunalne policje, ukazuju da je iracionalnom samovlašću trenutne političke vlasti podređen svaki konstruktivan prijedlog i zakonsko postupanje. OO URA Bar ne skreće na sebe pažnju kada saopštava da ovakve situacije ne mogu doprinijeti ljepšoj slici grada tokom turističke sezone, ali zato postavlja otvoreno pitanje – Koji to građani podržavaju i koji to turisti razumiju ovakve građevinske poduhvate?”

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti