petricc

JP Kulturni centar Bar premijernim lajvstrim programom obilježio godišnjicu katastrofalnog zemljotresa.

JP Kulturni centar Bar je onlajn projekcijom dva dokumentarna filma i video panelom u srijedu veče 15. aprila obilježio 41. godišnjicu razornog zemljotresa koji je 15. aprila 1979. pogodio crnogorsko primorje.

Prvi put u istoriji preduzeća, ovaj program je bio prenošen u livestreamu na zvaničnom veb sajtu, Facebook stranici i YouTube kanalu Kulturnog centra Bar.

Pod nazivom „Bar 1979-1984-2020“, u sklopu podrške kampanji #Ostanidoma, prikazani su dokumentarni filmovi u produkciji Bakar film i RTV Bor, “Hronika o Baru” iz 1979. i “Bar 84” iz 1984, koje je digitalno restaurirala Crnogorska kinoteka.
Priređen je i video panel u kojem su učestvovali mr Irina Dabović, članica prvog tima Radio-Bara u aprilu 1979. bila, tadašnji opštinski rukovodilac Miloš Šušter i novinar i publicista Željko Milović.

Direktor JP Kulturni centar Bar Erol Marunović istakao je da je cilj programa bio da starije gledaoce podsjeti na aprilske dane borbe sa posljedicama zemljotresa 1979, a da mlađe gledaoce upozna sa značajnim dijelom istorije Bara.
-Prezadovoljni smo odjekom ovog programa u javnosti, imajući u vidu i broj gledalaca i pohvale koje nam od sinoć pristižu sa svih strana. Bilo je bojazni u početku kako će sve proći, s obzirom da je ovo za nas pionirski poduhvat, uslovljen situacijom sa koronavirusom, ali, na kraju je sve prošlo izvanredno. Zahvaljujem Crnogorskoj kinoteci što nas je reparacijom filmova podržala i ovog puta, bez njihovog doprinosa ovaj program ne bismo realizovati. Veliko hvala i učesnicima panela koji su slikovito predstavili to vrijeme, takođe i CB Bar na dozvoli kretanja našoj ekipi u vrijeme zabrane izlaska iz objekta stanovanja. Nastavićemo ovu praksu, već razmišljamo o sljedećem onlajn programu o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena-izjavio je Marunović.

Ovaj program realizovala je ekipa Kulturnog centra Bar u sastavu režiser Milija Šćepanović, asistent režije Zoran Andrejić, pomoćnik direktora Mirko Bujišić i moderator programa i video-panela Radomir Petrić, uz tehničklu podršku Igora Perčobića.

Kompletan zapis ovog livestreama postavljen je na zvaničnom YouTube kanalu jpkcbar

Posljednje vijesti

Thumbnail Sve vrste goriva poskupile su od danas  saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.
Više u kategorijama: Info  Obale  Info  

opstina bar 2

Jedro 320x250

cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

AD Marina Logo

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar