Predstava “Greta, stranica 89” u Baru

Greta 02

U srijedu veče, 4. marta, u sali Doma kulture u Baru, u sklopu treće Zimske scene „Barskog ljetopisa“ odigraće se predstava „Greta, stranica 89“ reditelja Borisa Liješevića.


Produkcijsko ostvarenje Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i Saveza dramskih umjetnika Vojvodine, po tekstu njemačkog pisca Luca Hibnera (Lutz Hübner) i prevodu Jovana Ćirilova na scenu će donijeti uigrani dvojac i velikani srpskog glumišta, Jasna Đuričić i Boris Isaković.

Greta 01

Predstava „Greta, stranica 89“ bavi se komplikovanim odnosima reditelja i glumca, reditelja i teksta, kao i glumca i teksta. Ovaj pozorišni komad sastavljen je od osam priča od kojih svaka otkriva jedan tip glumca i reditelja. Autor je uzeo za osnovnu ideju stranicu 89. iz Geteovog „Fausta“i uokvirio je odnosom reditelj – glumac u svim mogućim oblicima tog odnosa.

Iako je prvobitno bila zakazana za već ustaljeni termin Zimske scene – „četvrtkom“, na zahtjev producenta predstave, igranje je zakazano za dan ranije.
Organizacioni tim Festivala se zahvaljuje na razumijevanju brojnoj pozorišnoj publici „Barskog ljetopisa“ i poziva ih da rezervišu svoje karte na vrijeme.
Shodno ustaljenoj praksi, sve informacije o programima i aktuelnostima trećeg izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“ publici su dostupne putem medija, na društvenim mrežama i posredstvom sajta www.barskiljetopis.me.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar