flajer izlozba strana 2 1

Likovni program treće Zimske scene „Barskog ljetopisa“ započeće otvaranjem izložbe „Psihodinamika portreta“ akademskog slikara Bratislava Medojevića, u četvrtak 13. februara u Dvorcu kralja Nikole, sa početkom u 20h.


Bratislav-Bato Medojević rođen je u Bijelom Polju. Završio je Pedagošku akademiju – likovni odsjek u Nikšiću, a potom studije na Likovnoj akademiji u Sarajevu, 1986. Član ULUS-a je od 1987. Prvi put izlaže na kolektivnoj izložbi mladih slikara Titograda 1984. U Narodnom pozorištu u Subotici radi kao scenograf 1986/87. Potom, radi na istim poslovima u TVCG. Školske 1992/93. radno je angažovan na Cetinju u Srednjoj umjetničkoj školi „Petar Lubarda“na predmetima: crtanje, slikanje, grafika, teorija forme, istorija umjetnosti. Od 1993. ima status slobodnog umjetnika. Medojević je prepoznatljiv po likovnoj tehnici čiji je tvorac –terraapretura u kojoj realizuje svoj jedinstveni ciklus radova.

Dr AnastazijaMiranović, selektorka likovnog programa „Barskog ljetopisa“ u osvrtu na umjetnikovu „Psihodinamiku portreta“ kazala je da Medojević hvata stanja i mijene ljudskog i karaktera prirode, one u nama i oko nas. Na tim licima, portretima, nerijetko postoje samo oči, nosevi ili usta. Izgužvana lica izbrazdana ožiljcima, prutevima u kojima se vide Platije, dok u mreži kubističkih faseta pronalazi bankovne identifikacione kartice koje nas određuju, kontrolišu u svijetu potrošačkih, konzumerističkih vrijednosti.

Posljednje vijesti

Thumbnail U Rijeci je danas potpisan ugovor o saradnji izmedju Barske plovidbe AD i Jadrolinije o održavanju brodske...
Više u kategorijama: Info  

porez bar me

Jedro 320x250

cerovo

AD Marina Logo

kalamper

baneb novi

vodovod bar

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar