Izložba Bratislava Medojevića u Dvorcu kralja Nikole

flajer izlozba strana 2 1

Likovni program treće Zimske scene „Barskog ljetopisa“ započeće otvaranjem izložbe „Psihodinamika portreta“ akademskog slikara Bratislava Medojevića, u četvrtak 13. februara u Dvorcu kralja Nikole, sa početkom u 20h.


Bratislav-Bato Medojević rođen je u Bijelom Polju. Završio je Pedagošku akademiju – likovni odsjek u Nikšiću, a potom studije na Likovnoj akademiji u Sarajevu, 1986. Član ULUS-a je od 1987. Prvi put izlaže na kolektivnoj izložbi mladih slikara Titograda 1984. U Narodnom pozorištu u Subotici radi kao scenograf 1986/87. Potom, radi na istim poslovima u TVCG. Školske 1992/93. radno je angažovan na Cetinju u Srednjoj umjetničkoj školi „Petar Lubarda“na predmetima: crtanje, slikanje, grafika, teorija forme, istorija umjetnosti. Od 1993. ima status slobodnog umjetnika. Medojević je prepoznatljiv po likovnoj tehnici čiji je tvorac –terraapretura u kojoj realizuje svoj jedinstveni ciklus radova.

Dr AnastazijaMiranović, selektorka likovnog programa „Barskog ljetopisa“ u osvrtu na umjetnikovu „Psihodinamiku portreta“ kazala je da Medojević hvata stanja i mijene ljudskog i karaktera prirode, one u nama i oko nas. Na tim licima, portretima, nerijetko postoje samo oči, nosevi ili usta. Izgužvana lica izbrazdana ožiljcima, prutevima u kojima se vide Platije, dok u mreži kubističkih faseta pronalazi bankovne identifikacione kartice koje nas određuju, kontrolišu u svijetu potrošačkih, konzumerističkih vrijednosti.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar