povjest

Večeras, 19. septembra u Dvorcu kralja Nikole, sa početkom u 20 sati, biće otvorena izložba “ Crnogorska pozorišna povijest” autorke Slavojke Marojević.

Trinaest panoa tekstom i fotografijom, faktografski predstavljaju bogato teatarsko stvaralaštvo u Crnoj Gori, sve njegove uspjehe i bolne padove, od antičkih vremena, srednjeg i novog vijeka do savremenog doba. Postavka je rađena tako da svaki pano pojedinačno predstavlja priču za sebe, odnosno priču o pozorišnom stvaralaštvu grada koji je predstavljen. Ovi panoi, sa druge strane, predstavljaju jedinstvenu cjelinu koja govori o bogatstvu pozorišnog života na crnogorskim prostorima.

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo kulture u kontekstu prioriteta razvoja crnogorske kulture i legitimisalo ga kao poseban i značajan u ostvarivanju javnog interesa u oblasti pozorišne umjetnosti. Nastao je dijelom sa ciljem da bogatstvo pozorišnog trajanja na crnogorskim prostorima što više približi upravo publici, ali i javnosti.

Autorka izložbe je gospođa Slavojka Marojević, urednica Izdavačke djelatnosti Nikšićkog.Dizajn postavke radio je Darko Musić, akademski slikar, a grafički prelom rukopisa i obradu fotografija uradio je Ranko Radulović.

Posljednje vijesti

Thumbnail Oko 15.15 časova došlo je do kontakta  vozila na magistralnom putu kroz Sutomore. Prema prvim...
Više u kategorijama: Info  Sport  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb novi

galerija podova

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar