Koncert pijaniste Nikole Vučkovića večeras u Dvorcu

Nikola

Muzički program 32. “Ljetopisa”, posvećen crnogorskoj muzičkoj sceni, nastavlja se večeras,10. jula nastupom pijaniste Nikole Vučkovića, čiji će repertoar, na violini, pratiti gošća Dušica Kordić.

Njihov koncert počinje u 21:30h u sali Dvorcu kralja Nikole.

Nikola Vučković (1981) završio je nižu muzičku školu u Budvi, u klasi prof. Gabriele Aksamit nakon čega je upisao srednju muzičku školu u Subotici, u klasi prof. Matije Molcera. Školovanje nastavlja na Muzičkoj akademiji u Novari u Italiji, u klasi prof. Mariana Mike, gdje 2002. godine diplomira uz počasti. Za vrijeme studija u Italiji bio je dobitnik šest stipendija fondacije „Luciano Martelli“ iz Galliate-a. Paralelno sa studijama u Italiji, pohađao je i studije i na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi prof. Borisa Kraljevića u čijoj klasi i diplomira 2004. god. Magistarske studije završio je u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.
Nastupao je i na preko 250 koncerata kao solista i kamerni muzičar u Crnoj Gori, Srbiji, Italiji, Austriji, Francuskoj, Mađarskoj, BiH, Njemačkoj i dr. Do sad je ostvario i niz koncerata koje su snimile i emitovale brojne TV stanice: RTS, RTCG, RTV Novi Sad, RTV Budva, Rai Uno (Italija), kao i radio stanica klasične muzike „Bela Bartok“ u Mađarskoj.
Od 2015. godine, Vučković je stalni član dua „2Soul(o)s“, sa istaknutom crnogorskom violinistkinjom Dušicom Kordić, a 2016. je bio klavirski saradnik za pobjednike internacionalnog takmičenja „Grand Prize Virtuoso“ u Salcburgu i član žirija „Golden Key Piano“ takmičenja u Njujorku. Trenutno je angažovan kao direktor muzičke škole u Budvi.

Dusica

Crnogorska violinstkinja, Dušica Kordić je rođena u Kotoru 1981. godine. Osnovno muzičko obrazovanje započinje sa 9 godina u muzičkoj školi „Vida Matjan“ (Kotor), u klasi Ljudmile Petrove. Srednje obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu, u klasi istaknutog profesora Dejana Mihajlovića, kod kojeg nastavlja i studije u Beogradu i Sarajevu. Diplomirala je 2006. godine. Dušica je bila stipendista „Berklee College of Music“ u Bostonu (2009) i „Roosevelt University“ u Čikagu (2003).
Apsolvent je Akademije lepih umetnosti u Beogradu, na Jazz odsjeku u klasi prof. Vladane Marković. Od 2013. godine aktivno sarađuje sa crnogorskim gitaristom Draženom Jokovićem sa kojim ostvaruje stotine nastupa u zemlji i inostranstvu, kao i snimanje i izdavanje CD-a za renomirani festival „Bach Advent“ u Arnstadtu (Njemačka), gdje su redovni gosti. Ostvarila je i trajne audio i video zapise za Radio i Televiziju Crne Gore, SAD, Njemačke i Norveške. Trenutno je angažovana kao profesor violine u muzičkoj školi u Budvi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar