stubb

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica tradicionalno, ove godine to je osamnaesti put, organizuje Nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.


Stalni povod Konkursa je Svjetski dan borbe protiv pušenja - 31. maj, za koji je SZO odredila krajem januara tekuće godine temu „Duvan i zdravlje pluća” (World No Tobacco Day - 31. May 2019: „Tobacco and lung health”). Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2019. godine.

Tema našeg ovogodišnjeg osamnaestog nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je: „Moje veliko NE za duvan, pušenje i bolesti pluća”.
Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice.

Radove na Konkurs koji je otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola do srijede 15. maja tekuće godine (posljednji dan do kada treba da stignu radovi), treba slati na adresu: JU Dječji savez Podgorica - ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica.

Tročlani žiri će odabrati po tri najbolja rada iz obje oblasti i nagraditi ih, s tim što je prva nagrada za mlade likovnjake i literate sedmodnevni boravak u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obje konkurencije, obezbjedio je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao i knjiga - monografija slikara u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU).

Nagrade će biti dodijeljene na Izložbi najboljih i izabranih radova, koja je predviđena da bude održana na sam Svjetski dan borbe protiv pušenja u jednom od izložbenih prostora u Podgorici.

 

urban radio

Posljednje vijesti

Thumbnail U susret danu unutrašnjih poslova /2. Oktobar/ službenici CB Bar sa zamjenikom komandira stanice...
Više u kategorijama: Info  More  Obale  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

vodovod bar

baneb reklama

JPMD 320

komunalno

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar