bure 5

Ljubitelji humora i kratkih priča u dvorcu kralja Nikole uživali u kazivanju “Priča iz Badanja”-Nenada Petranovića – Badanja .

Kazivanje priča Nenada Petranovića – Badanja o Virpazaru, svojoj porodici, umjetnicima, glumcima koji su redovni gosti njegove konobe “Badanj” zabelježila je i uobličila u knjigu profesorica I pisac Sonja Živaljević.

Autor Petranović je pokretač mnogih NVO ekoloških akcija po pitanju očuvanja Skadarskog jezera .

Na promociji govorili su Svetozar Đurišić pjesnik i Labud N. Lončar pjesnik i predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvralaca i umjetnika“Nekazano”.

bure 1

Program je nadahnuto i znalački vodio Dragiša Simović, glumac iz Bara.

U muzičkom dijelu programa nastupio je crnogorski džez muzičar, professor muzike i pijanista Milorad Jovović Šule.

bure 3

Poseban gost na ovoj večeri bio je Radomir- Cakan Novaković, potpredsjednik Opštine Bar, veliki prijatelj kulturnih stvaraoca i udruženja “Nekazano”.

Kao junak jednog dijela knjige “Sejdovske” pojavio se i poznati Sejdo Alijaj iz “Republike Zabjelo”.

Na kraju večeri organizator je pozvao prisutne da po simboličnoj cijeni kupe po jedan primjerak knjige “Priče iz Badanja” a sredstva dobijena na taj način uplaćena su za Narodnu kuhinju koju vodi NVO “Žene Bara kuvaju srcem”.

bure 2

Vlasnik konobe “Badanj”-Autor i jedan od domaćina promocije je prisutne na prigdnom koktelu počastio domaćim vinom, kozjim sirom, maslinama, pršutom i pokazao samo jedan mali dio delicija glasovite konobe “Badanj”.