FOTO:Modni trend -umjetnost u kosi

kossa 2

Nijansiranje, umjetnost u kosi – balayage, trend je ove godine.

Popularna tehnika farbanja pramenova je “igra” boja blagih prelaza, stvara živahan izgled, naglašava konture lica, a izgleda sasvim prirodno!

Piše: Biljana Dabić

Kosa je “platno”, ali samo za vrhunske frizere koji su uz prirodni dar svladali tehniku balayage.
Umjesto odvajanja pramenova kao u uobičajenoj metodi izvlačenja gdje se pramen farba od korjena do vrhova i omota u foliju, ovdje se pramenovi kose drže labavo u jednoj ruci i farbaju slobodnim pokretom.

-U tehnici balayage, ne tretira se kosa od korjena, nego se farba nanosi na dužinu i vrhove kose, na dio kose koji uokviruje lice. Postižu se prelijepi efekti– a suština je da je balayage prilagođen svakoj ženi ponaosob. U ovoj tehnici daje se sloboda frizeru, koji treba imati odličnu procjenu, i naravno znanje. Ako želimo istaći jagodice obraza, naglašavaju se svjetlijom bojom. S druge strane, tamnija područja na kosi nanose se za vizualno sužavanje lica, kaže vlasnica Salona ljepote “Diversa” Jelena Glavičić Živković ističući da su ovi pramenovi najljepši kada se kosa fenira na lokne i moderne “talase”.

Promjenila se i tehnika feniranja gdje je rad ruku važniji od četki pa tako dolazi do izražaja umjeće frizera.

Osim lokni, takođe je hit ravna kosa, dugi paž i bob frizure.
Boja kose je izbor žene, ali profesionalni frizer daje preporuku u zavisnosti od nijanse tena lica, boje očiju, stila žene.

kossa 5

-Naravno prevashodno se udovoljava želji žene, a uvjek sam spremna i sugerisati, kaže Jelena koja i sama ima vrlo atipičnu boju kose
-Volim da eksperimentišem i sve te “ekstremne” boje probam na mojoj kosi. Znala sam da će boja moje kose izazivati “poglede ispod obrva”, ali to je moj lični stil. Volim promjene, volim biti drugačija. Svjesna sam da frizura privlači pažnju. U opisu mog posla je da žena bude prevashodno zadovoljna, a rezultat mog rada treba da privuče pažnju, dopadne se, kaže Jelena koja je Akademiju za frizere završila u Beogradu. Učila sam od Branka Petkovića i Bogdana Birača, bila sam na praksi u njihovim salonima da bi što više stilova upoznala i savladala, priča šarmantna sagovornica.

U ovom poslu Jelena je već deceniju i po, ali se stalno usavršava i prati trendove.
-Željna sam znanja. Moji učitelji su me usmjeravali da razmišljam, upoređujem, podsticali su nas da pitamo ako nam nešto nije jasno. Učim i danas. Nedavno sam bila na edukaciji Schwarzkopf akademije u Zagrebu, u februaru planiram da idem u Split, navodi Jelena i ističe da je osnov za svaku frizuru dobro ošišana i uobličena kosa.
Prema riječima frizerke, nije svaka frizura za svako lice. Pri šišanju i oblikovanju frizer treba voditi računa o debljini dlake, da li je kosa kovrdžava, ili nije, kako će žena sama oblikovati tu frizuru ako ne može doći kod frizera.

kossa 1

Mnogo je važna njega kose. Na tržištu postoje različiti preparati, ali treba znati čime njegovati kosu
-To je jako bitno. Ne treba svaki preparat staviti na kosu. Nekada pogrešan preparat, ili ne korišćenje preparata, kosu brže oštećuje. Kosu njegujemo kao lice da bi bila sjajna, zdrava. Najbitnije je da je kosa zdrava, a da bi to bila s njom treba adekvatno postupati. U Salonu ljepote “Diversa” radim tretmane za oštećenu kosu, ako je kosa jako oštećena koristim botoks za kosu koji popunjava dlaku i daje joj na volumenu, tretmane za suvu kosu, zatim tretmane koji štite kosu od pucanja. U Salonu uglavnom koristim Schwarzkopf kozmetiku jer su potvrdili da njihovi preparati daju odlične rezultate kod različitih tipova kose.
Moj cilj je da postignem najbolji efekat, ženama vratim sjaj i vitalnost kose uobličene u najatraktivnijim frizurama , jer uživanje je obostrano kad vidim srećne žene u mom salonu.

Ljepota mog posla ogleda se u zadovoljnim ženama, zaključila je vlasnica Salona ljepote “Diversa” Jelena Glavičić Živković

 

knjigovodja MCP

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar