Raznovrstan i uzbudljiv januar na Zimskoj sceni „Ljetopisa“

poster BARSKI LJETOPIS januar f

Program Zimske scene „Barskog ljetopisa“, nakon nedjelju dana praznične pauze, nastavlja se.


U okviru januarskog muzičkog programa Zimske scene na repertoaru su dva koncerta. Prvi od njih zakazan je za 10. januar kada će, u Dvorcu kralja Nikole u 20h, nastupiti mladi crnogorski muzičari Darja Samofalova i Vasilije Basarab. Radi se o izuzetno talentovanim umjetnicima, osvajačima brojnih državnih i međunarodnih priznanja koji će ovom prilikom interpretirati Betovenove, Listove i Rahmanjinove kompozicije pisane za klavir.

Pozorišni program će prvog mjeseca 2019. godine biti u znaku regionalne produkcije. Naime, na podijumu sale hotela „Korali“ u Sutomoru, 17. januara biće postavljena jedna od najnagrađivanijih predstava u istoriji hrvatskog pozorišta „Mrzim istinu!“ u produkciji Teatra & TD koju je režirao čuveni reditelj Oliver Frljić. Predstava je to u kojoj Frljić govori o sebi, u prvom licu, imenom i prezimenom i o svojoj porodici, a publika kao da je u gostima u njihovom domu, i prati ih u raznim traumatičnim etapama života. Uloge tumače Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković. Predstava počinje u 20h.

Januarski program nastavlja se 24. u mjesecu, kada će se, u Dvorcu kralja Nikole u 20h, Barani upoznati sa likovnim stvaralaštvom tri mlade crnogorske umjetnice Jelene Iličković Tomić, Jovane Vujanović i Tijane Vujović. Izložbu radova otvoriće dr Anastazija Miranović, selektorka likovnog programa „Barskog ljetopisa“, a prezentacija njihovih radova poput nastupa Samofalove i Basaraba je još jedan u nizu primjera već iskazane težnje selektorskog i organizacionog tima Festivala da podrži afirmaciju mladih i kvalitetnih barskih i crnogorskih stvaraoca.

Posljednji ovomjesečni četvrtak proteći će u znaku džez muzike. Ovoga puta, gosti „Barskog ljetopisa“ biće članovi mladog beogradskog sastava „Trio flamenco“ koji će nastupiti 31. januara u Dvorcu kralja Nikole u 20h.Ovaj sastav, koji se do sada se nije mogao čuti u Crnoj Gori, barskoj publici prirediće pravi muzički užitak uz zvukove flamenka i džez obrade poznatih kompozicija.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar