milunn

Sinoć je u svečanoj sali hotela "Korali" u Sutomoru, u organizaciji NVO "Novo Sutomore", održana izložba slika  slikara i profesora, mr Miluna Lutovca, pod nazivom "Mediterranean sundance".

Piše: S.Stojanović


Čini se da niko sa barske kulturno-umjetničke scene u poslednje vrijeme nije uspio da okupi toliko respektabilne publike koja je došla da pozdravi autora i uživa u djelima koja su nastala u periodu od samo godinu dana. Ekspresija koju nosi postavka "Mediteranski ples Sunca" isijava energiju koju, čini se, nijedna od tri ranije Lutovčeve izložbe nije uspjela da dostigne. Sukob Mediterana, prema riječima samog autora, neprestano traje i u njemu se sukobljava snaga pustinjske oluje i moć Atlantika koji se svakodnevno susreću i "plešu" na podneblju Mediterana.

najavva
Izuzetno veče svojom umjetničkom znatiželjom prema autorovom djelu jednako koliko i prisustvom su uveličali najznačajnija imena javne i kulturne scene Bara i okruženja, brojni umjetnici iz svih branši, kolege po kistu, kao i studenti uvaženog profesora Lutovca. O samom stvaralaštvu mr Lutovca nadahnuto i koncizno je govorio glumac Slobodan Marunović uz muzičku pratnju gitariste Rada Amanovića. Projektovan je i kratki film o počecima profesora Lutovca čiji korijeni sežu u 1993. godinu a zvuci Waitsovog "Night traina" bude nostalgiju kod generacijskih savremenika.
Program je uspješno vodila Tijana Vukčević a goste je ispred domaćina pozdravila Slobodanka Hrvatin, predsjednica NVO "Novo Sutomore", koja je izrazila uvjerenje da će umjetnički program koji spremaju za narednu godinu biti još bolji.

publikk
Nakon oficijelnog dijela programa prisutni su uživali u bogatoj trpezi koja je obilovala delicijama iz ovog kraja i proizvodima od vinove loze koji su podgrijali pretpraznično raspoloženje i obilježili svršetak jedne sjajne umjetničke godine na području Spiča i barske opštine.

paskuci

ViM BANER

Jedro 320x250 

AD Marina Logo

baneb reklama

 baneb jedro

  optotim nova adresa 320

Klime Baković

ave tours 1


JPMD 320

Luka Bar unutrašnji baner

baner Adria

  baneb jedro

 

Posljednje vijesti

Thumbnail Kad čovjek voli posao koji radi ne broji godine, ni života, niti staža.
Više u kategorijama: Obale  More  Obale  Info  

baneb reklama

 baneb jedro

regionalni vodovod novi

 Klime Baković


ave tours 1


Luka Bar unutrašnji baner

 

 

 

 

  Logo MPF

 tobar

 

Kolumnisti