Damjanovic Brankica 48

Posjetioci književne večeri imali su priliku da u petak 2. novembra prisustvuju književnoj večeri sa Brankicom Damjanović u staklenoj bašti restorana Las Ramblas.

Književno veče je otvorila Ivana Milašević glumica dramskog pozorišta Dodest iz Podgorice govoreći stihove Pismo s Grahovca od Jevrema Brkovića kao i 13 anđela od Tina Ujevića.

Posjetioci su mogli da čuju dosta toga o Brankici Damjanović, o njenom životu, njenoj vjeri u Boga, o fenomenu “i malo preko”, kojim nastoji da pokaže da se život uvijek postara da dobijemo i malo preko onoga čemu stremimo, kad uložimo ljubav i rad u neku ideju.

Ona dalje poručuje: “Ako mi možete vjerovati na riječ, jedno od najvećih mojih čuda je što ja ovdje danas stojim pred vama i što otvoreno mogu da vam pričam o sebi i svojim knjigama koje zapravo jesu moj život”, ističući koliko je bio težak i dugačak put da jedna stidljiva djevojčica postane jedna slobodna i srećna zena koja konačno uživa u onome sto živi i radi. Ipak, tokom večeri bilo je riječi o književnom opusu Brankice Damjanović.

Autorka je govorila o četiri zadnje knjige kratkih priča i čudesnim načinima na koje su nastale. To su „Dobro je”, „Ne bih ovo mogla bez tebe” , „Rukopis moga brata”, i „Rekla mi je volim te“.

Teme njenih knjiga su, ističe, „obične, tople i ljudske priče”: „Pišem o onome što jeste i onako kako ja osjećam suštinu tog predivnog čuda koje zovemo život”.
Autorka se osvrćući se pričom kroz njen život prisjećala jednog vremena koje su obilježili hiperinflacija, rat, izbjeglištvo, i koliko joj je kroz život nedostajala majčinska figura ali i ogromna zelja da bude ono sto nije imala priliku da ima, zaključujući iz ličnog iskustva da je sve što se desi zbog nečeg dobro.

Spisateljica je oduševljena sto je opet gostovala u našem gradu poslije samo 5 mjeseci i sto je naši sugrađani uvijek dočekaju na tako lijep i topao način.

Organizatori su izjavili da će dati doprinos i u budućnosti u organizovanju ovih i sličnih događaja jer je ideja da se kroz književne večeri na zanimljiv, edukativan i prije svega zabavan način vrati interes i ljubav prema knjigama i kulturnim dešavanjima u našem gradu.

Posljednje vijesti

Thumbnail Sve je spremno za premijeru predstave “Balkanska carica“ koja je najavljena za ponedeljak u Starom gradu...
Više u kategorijama: Art  Obale  Info  

porez bar me

Jedro 320x250

rel ton

AD Marina Logo

baneb reklama

JPMD 320

porez bar

Luka Bar unutrašnji baner

regionalni vodovod novi

rvcg

baneb jedro

TO BAR

ave tours 1

Klime Baković

djokic

baner Adria

Logo MPF

tobar