„Balkanske vertikale“ u Baru

pjesnici

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“, u Baru su promovisane „Balkanske vertikale“, časopis za angažovanu književnost društva književnika Beograda.


Srđan Simeunović -Sendana se ispred društava književnika Beograda književnoj publici obratio kao potpredsjednik istog i kao glavni urednik „vertikala“.
Nakon predstavljanja prijatelja pjesnika iz Beograda svoje pjesme su govorili Ranko Radović i Srđan Bajić iz Kanade, Svetozar Đurišić i Srđan Leković iz Crmnice, Miroslav Jovanović Timotijev, Labud N. Lončar, Nataša Lečić i Vladimir Cerović iz Bara a za sami kraj je Miroslav Ćosović govorio svoje aforizme.
Prošle nedelje je i centar Virpazara bio pjesnički Trg .U ime „Nekazano“ Virpazar i virpazarsku publiku pozdravio je pjesnik Svetozar Đurišić, poznati pjesnik i žitelj Virpazara, zahvaljujući se Nenadu Petranoviću – Badanju na pomoći i samoj realizaciji ove književne večeri. Pozdravljajući prisutne Ranko Radović- pjesnik , potsjetio je da se u starim knjigama Virpazar pominje kao „Viraj“ što znači Raj i mjesto sa puno ptica i izrazio svoje zadovoljstvo što se u ovakvom ambijentu sprovodi veče književnog stvaralaštva.Zvezda večeri je bio poznati pjesnik i stvaralac Nedjo Čiča Stojanović koji se odazvao pozivu organizatora i predstavio svoj stvaralački opus.Udruženje žena Zete „Gospijine“ bile su prisutne  književnoj noći u Virpazaru na poziv barskih pjesnika.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar