VIS ”BEŽ” & život u e-mollu

 e mol

Promocija  CD VIS BEŽ – Život u e-mollu  održaće se 3. Avgusta "Dablin Pub"-u.

Barska izdavačka kuća “Mediteran Multimedia“ objavila je CD barskog VIS “BEŽ” pod nazivom “Život u e-mollu”.
VIS “BEŽ” je projekat nastao u cilju očuvanja urbane muzičke baštine Bara, i predstavlja spoj rada tri autora – Božidara Gagovića, Edina Dibre i Željka Milovića na pjesmama koje su nastale u periodu 1985-1990.

EP “Život u e-mollu” čini šest pjesama (pet novih i bonus), usnimljenih na akustičnim instrumentima u novim, bogatijim aranžmanima nego što su bile u izvornim varijantama. Na EP-u su ponuđeni i sačuvani rijetki dokumentarni snimci svirki uz akustične gitare na raznim lokacijama u Baru, od Ahmetovog brijega do morske obale, što je tada bila gotovo pa uobičajena praksa.
U nastanku albuma su, pored Gagovića, Dibre i Milovića, učestvovali i drugi barski muzičari. Sve aktivnosti u vezi EP “Život u e-mollu” (studio, aranžiranje, produkcija i postprodukcija, štampanje i objavljivanje CD-a, promocija...) obavljene su u Baru. Realizacija projekta omogućena je sredstvima Opštine Bar nakon Konkursa za raspodjelu nevladinim organizacijama za 2023. godinu.

Božidar Gagović je danas na čelu poznate rock grupe “Akademia”, a osamdesetih je svirao u barskim grupama “Carlo V”, “Bellmondo”, “Ponoćni ritam” i “Don Kihot”. Željko Milović je književnik, publicista i novinar, a osamdesetih je bio vokal barske grupe “The Acropolyss Band”. Njih dvojica su sarađivali prvi put u okviru acoustic-post-punk benda “Crni labud” 1988. godine. Edin Dibra je multiinstrumentalista mlađe generacije, snimatelj i producent, a sarađivao je sa velikim brojem aktuelnih crnogorskih i regionalnih muzičara.

Promocija albuma će se održati u sklopu bARS programa “Barskog ljetopisa”, 3. avgusta u “Dublin Pubu”, kultnom mjestu alternativne i pop-rock kulture. Dešavanje će obuhvatiti mini koncert VIS “BEŽ” i gostiju”, te premijeru video spota za numeru “Ružan san” (scenario: Željko Milović. Snimanje, produkcija, montaža: Semir Karastanović; produkcija: Media Pro).

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar