Horizonti Gorana Ćetkovića na tvrđavi Besac

goran brc 4 

Slike govore više od riječi.

goran brc 1

Izložbom slika iz ciklusa „Horizonti“ istaknutog akademskog slikara i likovnih pedagoga Gorana Ćetkovića na tvrđavi „Besac“ u Virpazaru, počela je ovogodišnja manifestacija „On Art Bar“.
Izložbu „Horizonti“ otvorio je akademski slikar Muharem Muratović.
„Ovom izložbom radova koji tematski pripadaju pejzažu, Goran nam otvara vrata da sagledamo prostor koji nam je bio sakriven. Prostor u kojem su sakrivene magija, emocija, ljepota i čežnja, koja nas podsjeća na nešto što smo izgubili davno – ljepotu iz nekog prošlog života. Mada i nadu nekih novih svitanja i novog horizonta. Radovi privlače prefinjenošću poteza, poetika i mistika, a tako majstorski svedeno i smireno. Drama svjetlosti i tame, lakoća vladanja prostorom i bojom, nenametljivo suptilno nas zarobljava i odvaja od stvarnosti“, kazao je, izmedju ostalog, prilikom otvaranja je Muratović

goran brc 2
U zavisnosti od vremenskih prilika izložba će biti u postavci 15 dana.

goran brc 3
O Autoru...
Akademski slikar i likovni pedagog Goran Ćetković rođen je 1975. godine u Kolašinu. Diplomirao je na FLU na Cetinju u klasi prof. Nikole Gvozdenovića, 2000. godine. Izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, učesnik je velikog broja likovnih kolonija. Član je ULUCG. Dobitnik je godišnje nagrada Fakulteta likovnih umjetnosti Cetinje i Galerije „Spinnaker“, na izložbi studenata završne godine, te nagrade za slikarstvo Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore, “Milunović, Stijović, Lubarda” za 2016. godinu, kao i plakete “Tesla fondacije” USA 2017… Živi i radi u Sutomoru.
Foto: dr Neven Leković

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar