Jasmina Ćetković na svjetskom forumu žena slikara

r 5

Naša sugradjanka slikarka Jasminka Ćetković bila je učesnica drugog svjetskog foruma žena slikara WAF II u Hurgadi na Crvenom moru u Egiptu od 2 do 10 marta.

-Učešće na forumu je organizovao rizort "ALDAU " i galerija Ostraka. Po planu je trebalo da bude više od 50 žena iz cijelog svijeta, međutim zbog trenutne situacije u svijetu kao što su Korona i ratno stanje, na forumu je bilo oko 20 umjetnica iz 10 zemalja: Italija, Turska, Bugarska, Austrija...

Iz zemalja regiona učestvovala je samo Crna Gora sa tri predstavnika mr Jelena Vušurović, Sara Vušurović i JasminaĆetković

r 4

Moje prijateljstvo sa Jelenom, inače Dadovom drugaricom i koleginicom iz srednje likovne škole, izrodilo je jedno iskreno razumjevanje u pogledu za potrebama afirmisanja žena slikara. Od nje sam dobila poziv i predložila me je organizatorima da učestvujem na ovom forumu koji sam rado prihvatila.Za mene je to bio jako veliki izazov. Poslala sam svu potrebnu dokumentaciju sa radovima i prošla konkurs, nakon čega sam dobila pozivno pismo za učešće, kaže za medije Jasmina.

- Glavni organizator i vlasnik galerije Ostraka je Mohamed Hemida, koji je inače poznati vajar iz Egipta i zajedno sa svojim partnerima Michael Nassiri, Patrik Loeser, Bishoj Emad - menadžeri rizorta ALDAU i Steigenberger, kao i Maget Lotfi - grafički dizajner, obezbjedili su sliakrkama hotelski smještaj All Inclusive, platna, boje, kao i izložbu radova, te svečanu ceremoniju dodjele sertifikata na Dan žena 8 marta.

r 1

Sve slike na platnu i oslikane skulpture su ostale u stalnoj postavci galerije Ostraka a radjene su na zadatu temu "Mir, ljubav i razvoj".
Međunarodni forum obuhvatio je svečani koktel dobrodošlice i muzičke večeri sa njihovim poznatim izvođačima.

r 3

- Bila mi je velika čast ali i privilegija da budem dio ovog sjajnog projekta i biti jedna od predstavnica Crne Gore. S obzirom da je naša država mala nepoznanica za njih, drago mi je da je umjetnost koju smo mi pokazale, drugačija i veoma dobro prihvaćena sa njihove strane. Vođena sam savjetom od Jelene da, nije bitno koliko je neko likovno obrazovan, već je mnogo značajnije koliko je neko umjetnički organizovan, spreman da se angažuje i slobodno istupi pred internacionalnom publikom.Iza sebe imam jedno nezaboravno i divno iskustvo, nova poznanstva, druženje i naravno neka nova prijateljstva, dodala je Jasmina.

Jasminka Ćetković je rođena u Puli 1979. godine, živjela je i radila u Beogradu, a u Crnoj Gori živi skoro 20 godina. Supruga je našeg akademskog slikara Dalibora Dada Ćetkovića i slikarstvo je usavršavala u njegovom ateljeu. Njeno stvaralaštvo se karakteriše kao težnja za iskonskim vrijednostima i potrebama žena u današnjem vremenu koje prikazuje raznim figuracijama, portretima, konjima, cvijećem, narovima i ostalim motivima sa određenom simbolikom, a uglavnom se bazira na emocionalnim stanjima.
Do sada je imala nekoliko kolektivnih izložbi i učestvovala je na više likovnih radionica. Živi i radi u Baru.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar