Ne smije u Sutomoru, jel?

magist sutom

Stav: - ruski rulet na pješačkom prelazu

Apel na Opštinu da zaštiti gradjanstvo...
Nakon tragičnog ishoda po jednu osobu pre neko veče u Sutomoru moram da reagujem !

Nije to prvi tragičan ishod, bilo ih je više baš na tom mestu. Tri trake , postale su trkalište , zebra jedva vidljiva , skretanja na sporedne puteve sa obe strane.
Srednja traka do pola za jedan smer sa putokazom za skretanje, od pola skretanje za drugi izlaz, a pretežno svima služi, ta srednja traka, za preticanje, pa se neretko dješavaju i direktni sudari, jer je neko stao u svojoj traci da skrene.
Stati u srednjoj traci da se isključite sa magistrale  je ruski rulet , pa mještani više i ne staju tu, nego u krajnje desnoj, znajući čemu su izloženi. Iz pravca Haj Nehaja je puna linija u jednoj traci , ali  tu se redovno pretiče i na punoj traci.
Dan nakon tog tragičnog ishoda u jutarnjim satima sam i sama čekala da predjem ulicu na pješački , svi vide , svi  pretiču, ne pada na pamet nikome da prikoči a kamoli da stane.
Sa unukom sam prelazila jednom. Stao je pažljivi vozač da prodjemo, ali se onom, što je vozio iza njega nije stajalo pa je većom brzinom njega pretekao  drugom trakom, i za malo da oboje nastradamo, jer nas nije video, a preticao je trakom kojom ne smije.
Da ne pričam o kamionima i šleperima i njihovoj brzini.
E pa sad, pošto Opština ne može da nas zaštiti na tom pješačkom prelazu, kažu da ne može ležeći policajac na magistralnom putu, vjerujem da je tako, pitam se postoji li neki drugi način, sem tih staromodnih, ali dobrih, ležećih policajaca?
Saznajem, od stručnih ljudi, da ima načina samo što nadležni nisu zainteresovani.
Dakle postoje vibracione trake !
Ne smije u Sutomoru, jel?
Pitam se, kako su postavljene na ovoj magistrali vibracione-zvučne trake u Radanovićima kod škole kao i u Lastvi ?
Trake nateraju da ne ideš preko 40km na sat, a evo I link za pojašnjenje da se nadležni ne muče …
https://model5.rs/usporivaci-brzine/vibro-zvucne-trake/
uz njih ide I kamera koja beleži nepravilnosti, pa eto dopune budžeta MUP-u.
Ako ne znaju kako, eto im kolege iz Kotora, pa nek njih kontaktiraju kako su dobili dozvolu da to postave na magistralnom putu.
Mislim da zaposle i više policajaca za regulisanje saobraćaja na kritičnim mjestimana u Opštini zaradili bi kroz kazne 5 plata po svakom, a ne jednu.
Nezvanično saznajem, mogu i ležeći policajci uz saglasnost Uprave za saobracaj CG , raspitala sam se .
Apelujem da se nešto uradi za ovaj pješački prelaz, crnu tačku Sutomora, kojeg koristi veliki broj mještana i turista u sezoni, ali i sva djeca iz čitavog naselja koja idu u školu prečicom.
Javno molim nadležne, a znam da će ovo pročitati, krenu u razmatranje usporavanja saobraćaja na ovoj deonici, jer septembar je blizu, a ističem izmedju ostalog, i djeca će u školu preko ovog pješačkog prelaza.
Autor poznat redakciji.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Jedro.bar. Molimo čitateljke i čitaoce za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja i vulgarnog izražavanja. Portal Jedro.bar zadržava pravo obrisati takve komentare.
Stavovi izraženi u bilo kom saopštenju na portalu Jedro su stavovi potpisnika saopštenja i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.
U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, kršiti Pravila komentarisanja.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar