Kompanija "Kalamper" obilježila 30 godina postojanja

eki 30 3

Porodična kompanija „Kalamper“ obilježila je sinoć respektabilnih 30 godina rada.

U hotelu „Kalamper Hotel & Spa“ stotinjak prijatelja i poslovnih partnera, sinoć su slavili sa domaćinima ovaj veliki jubilej.

eki 30 4

Među zvanicama, bili su i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, visoki predstavnici AD Jugopetrol, MTEL i Hipotekarne banka AD, članovi Udruženja privrednika grada Bara i drugi poslovni partneri , i prijatelji.

eki 30 2

Goste je u ime kompanije pozdravio direktor Elvir Kalamperović, koji je izmedju ostaloga kazao: “Nakon Damirovog i mog povratka sa školovanja, roditelji su nam puni povjerenja, ukazali čast da vodimo kompaniju. Na tome smo im bezrezervno zahvalni“.Planova i ciljeva ne fali. Otkriva da su veliki, ali pritom jasni, i nikako ne neizvodljivi.

Na kraju je otkrio dilemu koju je porodica imala prilikom odabira poklona za zvanice, i saopštio : „Nećete dobiti ništa, ali će zato poklon dobiti naša Opšta bolnica. Računajte da ste svi učestvovali. U dogovoru sa direktorom bolnice, dr Igorom Karišikom, odlučili smo da toj zdravstvenoj ustanovi darujemo aparat koji će koristiti na porođajnom odjeljenju“, kazao je Kalamperović.

eki 30 1

 

Kako je sve počelo u kratkom presjeku za 30 godina postojanja.


Februara, daleke 1992.godine Emin Kalamperović osnovao je firmu koja je startovala sa dva zaposlena radnika. Preduzeće se bavilo trgovinom, prevozom roba i usluga Tri decenije kasnije privatno preduzeće ima 168 stalnih radnika, a tokom ljetnje sezone ukupno oko 200 radnika.

Posao u porodičnom preduzeću “Kalamper” su nastavili Eminovi sinovi: Damir i Elvir koji se uspješno bave: turizmom i ugostiteljstvom, prodajom naftnih derivata, gradjevinarstvom i prodajom nekretnina..

Preduzeće “Kalamper” DOO je pouzdana i konkurentna kompanija zbog čega su stekli povjerenje velikog broja klijenata, kako direktnih kupaca tako i preduzeća u Baru, Crnoj Gori, regionu i šire.

Krajem 2000.godine “Kalamper” proširuje poslovanje na još jednu privrednu granu i počinje sa radom građevinsko preduzeće koje vremenom postiže velike uspjehe u poslovanju izgradnjom mnogobrojnih objekata niksogradnje i vioskogradnje .

Sedam godina kasnije počinje da se bavi ugostiteljstvom i turizmom. Te 2007. godine počinje sa radom kupalište „Kalamper beach“ koje se nalazi na plaži Veliki Pijesak, a 2008. su otvoreni luksuzni Apartmani Kalamper koji se nalaze na samoj obali plaže Veliki Pijesak.

Iste godine kompanija počinje sa realizacijom jednog od najvećih građevinskih projekata na teritoriji opštine Bar a i šire. Počinje sa izgradnjom kompleksa VISTA, koji je skup ekskluzivnih vila i stanova, a sve to smješteno na jednom od najljepših djelova Crnogorske obale.

U 2011. godine kompanija proširuje svoju djelatnost u još jednom segmentu. Otvara benzinsku pumpu „Kalamper Petrol“ i u veoma kratkom roku postaje lider u prodaji naftnih derivata na teritoriji opštine Bar. U sklopu benzinske, otvoren je i moderan Caffe Bar, Shop kao i Auto perionica. Nakon otvaranja Benzinske stanice u Baru širi svoj lanac te u narednih pet godina otvara jos dvije moderne benzinske stanice u Ulcinju i Virpazaru.

U aprilu 2017. kompanija proširuje svoje kapacitete na polju turističe ponude. Otvara jedan od najmodernijih hotela na crnogorsko primorju “Kalamper Hotel i Spa”.

Hotel je kategorizovan sa 4+ zvjezdice u kome su sinoć vlasnici “Kalampera” sa svojim poslovnim partnerima i saradnicima svečano proslaviti 30 godina rada kompanije .

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar