DOO Komunalne djelatnosti Bar ima rješenja koja su moderna , efikasna i ekološki prihvatljiva

kom uredjenje 3 

DOO Komunalne djelatnosti Bar u prethodne dvije godine promjenom u menadžmentu preduzeća kao jedan od ciljeva zacrtalo je i promjenu koncepta sakupljanja i deponovanja otpada.

Preduslov za realizaciju ovog cilja bila je nabavka većeg broja polupodzemnih kontejnera, specijalnog vozila koje efikasno prazni polupodzemne kontejnere, dva mala “auto-smećara” i 1.500 kanti zapremine 120 litara koje nisu bile dovoljne da zadovolje potražnju građana, koji su uvidjeli prednosti novog koncepta odvoza otpada.

Pored ugradnje modernih podzemnih kontejnera i novog koncepta odvoza otpada sistemom “od vrata do vrata”, svjedoci smo da je puno urađeno i na uređenju samih kontejnerskih lokacija u centru grada.

kom uredjenje 2

DOO Komunalne djelatnosti Bar je investiralo u nabavku savremenih boksova za kontejnere, jedinstvenih u Crnoj Gori i okruženju. U njima su sadnice fotinije, liburnuma, lovora i pitosporuma, i one će ubrzo biti u prvom planu, oko posuda za odlaganje otpada.

U cilju pripreme ljetnje turističke sezone, DOO Komunalne djelatnosti Bar uređuje i kontejnerske lokacije duž magistralnog puta od Kufina do Vidikovca.

Prethodnih nedelja, tako su uređene lokacije u Mjesnoj zajednici Spič-Sutomore.

kom uredjenje 4

Kontejnerska lokacija Brca, koja je prethodnih godina bila prepoznata kao mjesto nekontrolisanog deponovanja svih vrsta otpada i paljenja kontejnera, sada je na zadovoljstvo mještana uređena tako da na ovom mjestu, očiglčedno je, više neće biti moguće deponovati kabasti i građevinski otpad.

Kontejnerska lokacija Brca sada je tako preuređena u mjesto koje mještani i turisti mogu iskoristiti i kao odmorište u pauzama svojih aktivnosti.

kom uredjenje 5

Na ovaj način, DOO Komunalne djelatnosti Bar šalje jasnu poruku građanima da imamo rješenja koja su moderna , efikasna i ekološki prihvatljiva.
Apelujemo na sve građane, naročito turističke poslenike, da daju svoj doprinos za čistiji i ljepši grad, i da im kontejnerske lokacije služe samo za odlaganje komunalnog otpada, a nikako za kabasti i građevinski otpad, što je bila praksa do sada.

U februaru i martu, nastavićemo uređenje kontejnerskih lokacija u Čanju, na Velikom pijesku i Utjehi.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar