Pomorski saobraćaj od ponoći obustavio prevoz trajektom!

kamenarii

 Kamenari - Lepetane....

Pomorski saobraćaj obustavio je od ponoći trajektnu liniju Kamenari – Lepetane, nakon što su primili Odluku direktora JPMD Mladena Mikelja o jednostranom raskidu Ugovora (i Aneksa ugovora).

Saopštenjem su se obratili javnosti:
Po prijemu Odluke juče oko 16 časova, naša prava i obaveze, vezane za obavljanje linijskog prevoza putnika i vozila na relaciji Kamenari – Lepetane prestale su da važe i to kako je decidno navedeno: “Odluka je konačna i stupa na snagu danom donošenja” - saopšteno je iz Pomorskog saobraćaja.

Vlada je na telefonskoj sjednici juče dala saglasnost na odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, koji toj kompaniji omogućava upravljanje trajektnom linijom Kamenari – Lepetane, navodi se u saopštenju Vlade.

Zbog odluke da od ponoći prestanu da saobraćaju trajektne linije Pomorskog saobraćaja, putnici koji se upute za Tivat ili Herceg Novi moraće da saobraćaju putem preko Kotora.

Građanski pokret URA objavio je na svojoj FB stranici:
Trajektna linija Kamenari - Lepetane neće se obustaviti. Dana 18. februara od 7 sati JP Morsko dobro organizovaće prevoz putnika i vozila besplatno - do daljnjeg. Unaprijed se zahvaljujemo svim građankama i građanima na razumijevanju i strpljenju narednih dana, dok se usluga prevoza na trajektnoj liniji Kamenari - Lepetane ne vrati u puni kapacitet i funkcionalnost.

Najavljeni trajekt Morskog dobra u obećano vrijeme nije se pojavio na liniji, građani negoduju zbog novonastale situacije, policija reguliše zastoje u saobraćaju i upućuje na alternativne pravce preko Prčanja i Kotora za mala vozila, odnosno da se vrate i oko zaliva idu preko prevoja Trojica za velike kamione -objavile su Vijesti.
Sinoć je na svom Fejsbuk profilu predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić objavio: Tunel "Vrmac" biće otvoren za saobraćaj u subotu od devet časova.
Za sada nemamo informaciju je li to tako.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar