Predvidjeno 18 miliona eura za izgradnju i rekonstrukciju školskih objekata u Baru

potpissss

Opština Bar i Ministarstvo prosvjete potpisali Memorandum o saradnji.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović su danas u Podgorici potpisali Memorandum o saradnji na realizaciji prioritetnih infastrukturnih projekata u oblasti obrazovne infastrukture u opštini Bar.

Cilj ovog memoranduma je realizacija prioritetnih infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja na području naše opštine, čime će se značajno poboljšati školska infrastruktura i podići nivo kvaliteta obrazovanja. Projekti koji su obuhvaćeni ovim memorandumom uključuju izgradnju novog vrtića na Topolici, izradu idejnog arhitektonskog rješenja za novu barsku gimnaziju, kao i rekonstrukciju i dogradnju više osnovnih, srednjih škola i predškolskih ustanova-vrtića u Baru.

Opština Bar je preuzela obavezu obezbjeđenja novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 1.500.000 eura za izradu projektnih rješenja i radova na više obrazovnih ustanova, uključujući vrtiće i osnovne škole, dok se Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavezalo da obezbijedi sredstva u iznosu od gotovo 16,6 miliona eura u toku 2024. i 2025. godine, čime će se realizovati brojni infrastrukturni projekti, uključujući izgradnju novog vrtića, rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, kao i uvođenje sistema grijanja i poboljšanja energetske efikasnosti te rekonstrukciju fiskulturnih sala i sportskih igrališta u gotovo svim barskim školama.

Opština Bar izražava zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog veoma važnog dokumenta kao i kvalitetnom saradnjom koju u kontinuitetu ostvaruje sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija na podršci i zajedničkim naporima da našoj djeci omogućimo adekvatne uslove za sticanje obrazovanja i odrastanje. Uvjereni smo da će ovi projekti doprinijeti boljem i kvalitetnijem obrazovanju, što naša djeca zaslužuju, saopšteno je iz Opštine Bar.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar